Hebban komt in september met nieuwe boekenapp (met boekenplanken!)

0
hebban boekenapp

In september lanceert boekencommunity Hebban een nieuwe boekenapp. Dat meldt BOEKblad. Met de nieuwe app kunnen lezers onder meer hun boekenplanken beheren en bijhouden welke boeken ze gelezen hebben of nog willen lezen.

Ook krijgt de app een scanner. Sta je in de boekhandel, dan kun je de streepjescode scannen om snel de beoordelingen over het boek te lezen. De app is geschikt voor Android en iOS. Natuurlijk kun je in de app ook inspiratie opdoen en krijg je persoonlijke aanbevelingen.

Hebban is de grootste boekenwebsite van Nederland en heeft ongeveer 131.000 gebruikers. De helft hiervan doet actief mee met het recenseren van boeken en andere leesactiviteiten als de Reading Challenge. Waar dit nu alleen nog via de website kan, zorgt de nieuwe app ervoor dat deze lezers alles eenvoudig met hun smartphone kunnen doen.

Hebban had al eerder een app, Hebban Vandaag. Hierin konden gebruikers boekennieuws en achtergrondartikelen lezen. Via de app was het echter niet mogelijk om bijvoorbeeld je boekenplank te beheren en dat was nu net wat de actieve gebruikers misten. Deze app bestaat inmiddels niet meer.

De community timmert flink aan de weg. Zo voegde de Hebban vorige zomer Engelse boeken toe zodat lezers ook boeken in hun originele taal kunnen beoordelen. Bovendien legt Hebban zich sinds kort ook toe op luisterboeken, die sterk in populariteit groeien. Dit voorjaar nam de community de organisatie van het evenement De Week van het Luisterboek over van de CPNB. Hiervan is ook een app.

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #16
Volgend artikelRecord aantal downloads VakantieBieb; ook e-books en LuisterBieb in de lift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in