Hebban.nl overgenomen door Stichting CPNB

1
Hebban.nl overgenomen door Stichting CPNB

Stichting CPNB neemt lezerscommunity Hebban.nl over. Een jaar intensief samenwerken is zo goed bevallen dat beide partijen de overname als de beste volgende stap zien in de groei en ontwikkeling van het lezersplatform. Met Hebban.nl als onderdeel van de CPNB kan het boekenvak de Nederlandse lezer nog beter bereiken en inspireren om meer boeken te lezen en te kopen dan wel te lenen.

Krachten gebundeld
Hebban.nl is opgericht met als doel lezers méér, leuker én beter te laten lezen en doet dit door lezers te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze. Dat sluit naadloos aan bij de missie van stichting CPNB om meer Nederlanders een boek te laten lezen. De lezerscommunity speelt dan ook een belangrijke rol in de reeds ingezette strategie ‘de lezer centraal’ die de basis is van de leesbevorderende merken van de CPNB, zoals de Boekenweek, Kinderboekenweek, Zomerlezen en Nederland Leest. Bij deze campagnes gaan CPNB en Hebban.nl extra acties en content aanbieden, inspirerende leesclubs en reading challenges spelen daarbij een grote rol. In eerste instantie blijft Hebban.nl een losstaand onderdeel en wordt er gezamenlijk gekeken hoe het lezersplatform nog meer kan aansluiten bij de CPNB.

Lezers online inspireren
Hebban.nl organiseert online leesclubs, reading challenges, boeken- en cadeautippers en verschillende prijzen, zoals de Hebban Debuutprijs en Hebban Boek van het Jaar. De site telt inmiddels meer dan 215.000 leden. Bezoekers van de site worden dagelijks voorzien van het laatste boekennieuws, interviews met auteurs en boekrecensies door zowel recensenten als leden van het platform. Met de lezerscommunity Hebban.nl vergroot de CPNB niet alleen het online bereik van lezers, maar haalt het ook de expertise in huis van de ervaren Hebban Crew onder aanvoering van hoofdredacteur Sander Verheijen.

Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB: ‘Een grote onafhankelijke online lezerscommunity biedt het collectieve boekenvak talloze mogelijkheden om boeken extra onder de aandacht te brengen bij (en door) lezers.’

Sander Verheijen, hoofdredacteur Hebban.nl: ‘De succesvolle samenwerking met de CPNB heeft ervoor gezorgd dat veel meer lezers en lezers in spe de weg naar Hebban.nl wisten te vinden en dat we fijner konden samenwerken met uitgevers, boekverkopers en bibliotheken. Door deze overname door de CPNB kunnen we onze krachten nog beter bundelen en het boekenvak verder versterken.’

Vorig artikelDe leukste e-books in Kobo Plus #7
Volgend artikelDe leukste gratis e-books #49

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in