Hebban.nl start Reading Challenge en werkt samen met Libris en Blz.

0
hebban reading challenge

Boekencommunity Hebban is gestart met de Reading Challenge. Het is alweer de derde editie van de campagne die mensen inspireert om meer te lezen.

Heb je het goede voornemen om dit jaar minder te Netflixen en meer te lezen? Heb je nog stapels ongelezen boeken in de kast of op je e-reader staan? Dan kan de Hebban Reading Challenge je stimuleren om meer tijd vrij te maken om te lezen.

Om mee te doen met de Reading Challenge moet je een Hebban-account aanmaken. Daarna kun je jezelf een doel stellen door aan te geven hoeveel boeken je in 2018 wilt lezen. De Challenge bestaat uit vijftig categorieën waar je inspiratie uit kunt putten, bijvoorbeeld ‘lees een dik boek’, lees een Aziatische roman of thriller’, ‘lees een Nederlands debuut’ of ‘lees een boek dat bekroond werd met een Hebban Award’. Bij elke categorie krijg je tips over boeken die je in die categorie zou kunnen lezen en je kunt ook zelf aanraders voor andere lezers toevoegen. Heb je een boek gelezen dan kun je de bijbehorende categorie op de site van Hebban afvinken in je leeslijst. Bij alle boeken waarbij je op Hebban aangeeft dat je ze gelezen hebt of wkil lezen, kun je aangeven dat het voor de Challenge is.

Om lezers extra te stimuleren hun leesdoelen te halen zijn er ook Reading Challenge-paspoorten, een papieren versie van de afvinkkaart waarop je je voortgang kunt houden. De paspoorten zijn gratis af te halen bij Libris en Blz. boekhandels.

Op dit moment zijn er al ruim 3500 deelnemers die zich hebben voorgenomen in totaal bijna 150.000 boeken te gaan lezen.

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #21
Volgend artikelUitleningen e-books en audioboeken nog steeds flink in de lift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in