Het mooiste e-boek koop je bij de schrijver!

Maar waar is hij/zij te vinden? Ik heb het dus over de onafhankelijke schrijver van e-boeken die zijn/haar eigen werk via een eigen site aan de man/vrouw brengt. Een e-boek schrijven over een actueel onderwerp, laten redigeren door een freelancer, een ontwerper inhuren voor de omslag, laten omzetten naar ePub (natuurlijk zonder DRM!), ja, dat is allemaal vertrouwd terrein, maar… wat dan?

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de lezer schrijvers zoals ik weet te vinden. Eigenlijk zou er een verzamelplaats voor dergelijke schrijvers moeten zijn, vind ik.

Zelf heb ik mijn boek eerst op Lulu en eLibri aangeboden. Lulu is nogal Amerikaans en weinig toegesneden op de Nederlandse schrijver, dus heb ik mijn boek daar weer afgehaald.

Met eLibri is het een ander verhaal. Dat is een erg vriendelijke, Nederlandse site met potentie, mits er wat dingen veranderen. Zo kan er alleen betaald worden via PayPal en dat is niet voor iedereen handig. Vandaar dat ik op mijn eigen site www.froonakker.nl via de bank laat betalen.

Ook Leon de Winter is bezig iets op te zetten zonder afhankelijk te zijn van uitgevers, maar daar hoor ik de laatste tijd weinig meer van, blijkbaar is er enige vertraging.

Mijn vraag aan jullie: denk eens mee. Wat zou volgens jullie een goede optie zijn voor onafhankelijke schrijvers? Of bestaan er nog andere platforms waar schrijvers terecht kunnen? In dat geval hoor ik het graag!