hmz zie door de bomen het bos niet meer

Ik zal vast persoon 10.000 zijn maar mijn attentie is sinds gisteren op dit product gevallen (advertentie bol). en naar mate meer onderzoek hoe meer soorten ik vind, hoe minder goed ik weet hoe en wat :search:

Ik ben een veelvuldige lezer. omdat ik voornamelijk in het engels lees moet ik vaak genoeg mijn geduld testen. ik lees daardoor best vaak via word op de wc. maar ik merk dat het de pest voor mijn ogen is (veel moe). omdat ik ook vaak onderweg lees, lijkt mij zo een ereader erg ideaal om erbij te hebben.

Nou is het dus voor lezen, dan zou ik het in principe toch eenvoudig kunnen houden? of is het omdat ik een veelvuldige lezer ben toch handiger een duurdere type te nemen (ivm slijtage batterij)? in hoeverre is bijv een touchscreen / groter geheugen een absolute must? In principe hoef ik er geen absurd veel boeken op (doe ik met mijn ipod e.d. ook niet). dus een (erg) groot geheugen hoeft niet.

op mijn computer heb ik een LIT converter (naar pdf, html, hlp, rft, chm, txt, doc, wpd, rb, pdb, fb2 en clipboard) ik neem aan dat geziende deze mogelijkheid ik wel een optie heb die ondersteund wordt of overschat ik dat? als ik zo snel vergelijk vind ik altijd wel een van deze type er staan.

is kleiner beter omdat het handiger mee te nemen is? of juist vervelender omdat het scherm ook kleiner is?
maakt het qua merk nog uit of het beter is voor de ogen of sneller in het systeem?

als ik bijv kijk naar de 2 sony’s op bol (wil geen reclame maken maar zo kwam ik erachter van dit product) dan heb je 100 verschil voor iets groter, uitbreidingsmogelijkheid en een touchscreen. of zijn er dan wel meer verschillen? is meer mogelijkheden beter. of kan ik voor de leesfunctie net zo gemakkelijk voor de eenvoudigste gaan?

alvast bedankt in ieder geval. lees graag wat ervaringen en tips om op te letten 🙂 Ik ben in september jarig dus ik kan hem mooi voor dan vragen 🙂