Icarus/DistriRead lijkt te zijn gestopt

4
icarus distriread gestopt

Hoewel er geen officiële mededelingen over zijn gedaan lijkt het erop dat de Eindhovense e-readerproducent Icarus/DistriRead alle activiteiten heeft gestaakt. De website is uit de lucht, de telefoonnummers zijn niet meer actief en op e-mails of supportvragen komt geen antwoord.

Wat is er aan de hand bij Icarus/Distriread? Meerdere bezoekers van deze site schreven ons de afgelopen tijd met deze vraag. Al sinds september zijn alle modellen van Icarus ‘out of stock’, ook bij leveranciers als bol.com, waar de e-readers voorheen wel verkrijgbaar waren. Wie een e-mail stuurt naar support@icarusreader.com of support@distriread.com krijgt de melding dat de reactietijd ‘vanwege een achterstand i.v.m. de zomervakantie’ wat langer is. Ook de socialmediakanalen zijn opgeheven. Voor zover we kunnen nagaan is het DistriRead niet officieel failliet verklaard. Maar het heeft er helaas alle schijn van dat het bedrijf met stille trom is vertrokken.

Icarus is sinds 2010 actief op de e-readermarkt met verschillende modellen. De e-readers van Icarus zijn gebaseerd op een open Androidsysteem zodat de gebruiker er zijn eigen leesapps op kan installeren. Het is spijtig dat een bedrijf dat in Nederland een van de pioniers op het gebied van e-readers en digitaal lezen was op deze manier van de markt verdwijnt.

*Edit: Drimble.nl meldt dat DistriRead B.V. is ontbonden door Besluit van de algemene vergadering/stichtingsbestuur.

Vorig artikelKobo en Sweek organiseren schrijfwedstrijd voor nieuwe Kobo Original
Volgend artikelRechter VS verbiedt verkoop tweedehands e-books

4 REACTIES

  1. Dribble.nl vermeldt dat de vennootschap achter Icarus is ontbonden. Ondertussen werd ook eind november de ontbinding van de vennootschap van zijn vereffenaar gepubliceerd in de Staatscourant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in