Icarus lanceert 7.8 inch Android e-reader via crowdfunding

2
icarus-illumina-xl-hd

Het Nederlandse bedrijf Icarus is bezig met het ontwikkelen van de Icarus Illumina XL HD, een 7.8 inch e-reader die, net als de andere modellen van Icarus, op Android draait. Icarus wil de nieuwe Illumina XL lanceren via crowdfunding.

De nieuwste Illumina (E785BK) heeft indrukwekkende specificaties: een extra snelle 1.8 Ghz processor, een e-Ink Carta HD scherm van 7.8 inch met 300 ppi, 16 GB intern geheugen, Android 4.2, schermverlichting en een audio-aansluiting. De Illumina XL HD weegt 275 gram en heeft een batterij van 2800 mAh.

Het apparaat heeft dus een extra groot scherm met een haarscherpe resolutie van 300 ppi, net als de Kobo Aura ONE. Doordat de e-reader niet aan een bepaald ecosysteem of winkel vastzit, kun je er zonder problemen bestanden in allerlei formaten op lezen. Via de ingebouwde Google Play Store voeg je eenvoudig leesapps toe als Bliyoo, de Bibliotheek, Kindle en Google Books of apps van winkels als Kobo/bol.com of Amazon.

De nieuwe Illumina XL HD gaat 199,95 kosten en zal medio augustus op voorraad zijn.

Via Indiegogo kun je deelnemen aan de crowdfunding.

 

Vorig artikelNieuwe website Online Bibliotheek
Volgend artikelE-bookabonnement Kobo Plus zorgt voor groei in lezen

2 REACTIES

  1. Wel heel interessant.
    Op de meeste android readers zoals deze zit een verouderde Android versie. o.a. 4. 2 Voor algemeen gebruik geen probleem maar ik ervaar dat deze versie veelal moeite heeft met de Audible app en ook de narration functie van Kindle wordt hier niet ondersteund. Als deze ereader dat beter doet .. dat zou geweldig zijn !

    • Ook deze Icarus krijgt weer Android 4.2, Jellybean. Als je nagaat dat Android inmiddels al bij 7.0 is, is het (helaas) logisch dat de gebruikservaring bij de apps wat achterblijft. Simpele leesapps zijn dan meestal prima te gebruiken maar zwaardere apps kunnen inderdaad een probleem zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in