IE8 aanpassen voor downloaden Kindle Update 3.1

Op 22 februari hebben K3 eigenaren een [url=https://www.ereaders.nl/kindle_firmware_3_1__public_notes]email van Amazon[/url] gekregen , met als openingszin :
[quote]We have a new, free software update for your Kindle that will be delivered via a Wi-Fi connection over the next few days.[/quote]
Dat is al weer 2 weken geleden , maar op mijn K3 stond rechtsonder op de [b]Settings-pagina[/b] nog altijd “Version: Kindle 3.0.1” , en in het [b]Settings-Menu[/b] was optie [b]Update Your Kindle[/b] ‘grayed out’ .

Ik besloot toen om de update dan maar handmatig uit te voeren , en ben naar de Amazon-pagina [url=http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_rel_topic?ie=UTF8&nodeId=200529700]Kindle Software Update Version 3.1[/url] gegaan om de update-file te downloaden .

Omdat ik een K3 WiFi-only heb , heb ik bij paragraaf “2. [b]Download your software[/b]” geklikt op de 1e [i]Download 3.1[/i]-link . Er verscheen wel een download-venster , maar verder gebeurde er niets : de file werd niet gedownload .

Onderaan de Amazon-pagina staat de tabel [b]Troubleshooting Update Issues[/b] met o.a. :
[quote]Symptom – File download won’t complete or doesn’t appear to start.
Cause – Internet Explorer may prevent downloads.[/quote]
Ik heb zoiets al vaker meegemaakt , en de oplossing is dan (vaak) om de betreffende download-site als [i]trusted site[/i] toe te voegen .

Dat doe je als volgt :
– klik boven in de menubalk van IE8 op [b]Tools[/b] ([b]Extra[/b]) ;
– klik op [b]Internet Options[/b] ([b]Internetopties[/b]) ;
– klik op de tab [b]Security[/b] ([b]Beveiliging[/b]) ;
– klik op [b]Trusted sites[/b] ([b]Vertrouwde websites[/b]) ;
– en klik tenslotte op de knop [b]Sites[/b] ([b]Websites[/b]) ;

De naam van de site ([b]http://www.amazon.com[/b]) is al ingevuld , en je hoeft dus alleen nog maar op de knop [b]Add[/b] ([b]Toevoegen[/b]) te klikken .

Daarna weer geprobeerd de update-file te downloaden , maar tot mijn grote verbazing was het resultaat hetzelfde als de 1e keer : wel een download-venster , maar geen downloadende file .

Toen ik daarna eens nauwkeurig keek wat er aan de hand was , ontdekte ik de oorzaak van het probleem : de update-file wordt niet van de site [b]http://www.amazon.com[/b] gedownload , maar van de site [b]http://s3.amazonaws.com[/b] .

Dus toen heb ik [b]http://s3.amazonaws.com[/b] als [i]trusted site[/i] toegevoegd , weer geprobeerd om de update-file te downloaden , en toen ging het wel goed .


Let op: Dit is een bericht van het oude forum van eReaders.nl. Heb je hier een vraag over, of een andere vraag over digitaal lezen en ereaders? Stel hem dan op ons nieuwe forum!