IE8 aanpassen voor downloaden Kindle Update 3.1

Op 22 februari hebben K3 eigenaren een [url=https://www.ereaders.nl/kindle_firmware_3_1__public_notes]email van Amazon[/url] gekregen , met als openingszin :
[quote]We have a new, free software update for your Kindle that will be delivered via a Wi-Fi connection over the next few days.[/quote]
Dat is al weer 2 weken geleden , maar op mijn K3 stond rechtsonder op de [b]Settings-pagina[/b] nog altijd “Version: Kindle 3.0.1” , en in het [b]Settings-Menu[/b] was optie [b]Update Your Kindle[/b] ‘grayed out’ .

Ik besloot toen om de update dan maar handmatig uit te voeren , en ben naar de Amazon-pagina [url=http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_rel_topic?ie=UTF8&nodeId=200529700]Kindle Software Update Version 3.1[/url] gegaan om de update-file te downloaden .

Omdat ik een K3 WiFi-only heb , heb ik bij paragraaf “2. [b]Download your software[/b]” geklikt op de 1e [i]Download 3.1[/i]-link . Er verscheen wel een download-venster , maar verder gebeurde er niets : de file werd niet gedownload .

Onderaan de Amazon-pagina staat de tabel [b]Troubleshooting Update Issues[/b] met o.a. :
[quote]Symptom – File download won’t complete or doesn’t appear to start.
Cause – Internet Explorer may prevent downloads.[/quote]
Ik heb zoiets al vaker meegemaakt , en de oplossing is dan (vaak) om de betreffende download-site als [i]trusted site[/i] toe te voegen .

Dat doe je als volgt :
– klik boven in de menubalk van IE8 op [b]Tools[/b] ([b]Extra[/b]) ;
– klik op [b]Internet Options[/b] ([b]Internetopties[/b]) ;
– klik op de tab [b]Security[/b] ([b]Beveiliging[/b]) ;
– klik op [b]Trusted sites[/b] ([b]Vertrouwde websites[/b]) ;
– en klik tenslotte op de knop [b]Sites[/b] ([b]Websites[/b]) ;

De naam van de site ([b]http://www.amazon.com[/b]) is al ingevuld , en je hoeft dus alleen nog maar op de knop [b]Add[/b] ([b]Toevoegen[/b]) te klikken .

Daarna weer geprobeerd de update-file te downloaden , maar tot mijn grote verbazing was het resultaat hetzelfde als de 1e keer : wel een download-venster , maar geen downloadende file .

Toen ik daarna eens nauwkeurig keek wat er aan de hand was , ontdekte ik de oorzaak van het probleem : de update-file wordt niet van de site [b]http://www.amazon.com[/b] gedownload , maar van de site [b]http://s3.amazonaws.com[/b] .

Dus toen heb ik [b]http://s3.amazonaws.com[/b] als [i]trusted site[/i] toegevoegd , weer geprobeerd om de update-file te downloaden , en toen ging het wel goed .