Ingescande PDF bestanden lezen

Beste mensen,

Ik ben tweedejaars student en moet voor mijn studie steeds artikelen of complete readers (bundel artikelen) uitprinten. Aangezien het printen van deze readers (circa 262 pagina’s per reader) veel papier, bomen en geld kost dacht ik eraan om een e-reader aan te schaffen en daarop de artikelen te lezen.

De artikelen zijn echter allemaal ingescande PDF bestanden. Twee bladzijdes nemen 1A4 in beslag.

Ik had al wat informatie opgezocht op het internet en verkregen via enkele kennissen: ik weet dus dat ik een e-reader van minimaal 10 inch nodig heb en dat bijna alle e-readers PDF bestanden kunnen weergeven. Om u een voorbeeld te geven van hoe zo’n ingescand PDF eruit ziet heb ik enkele voorbeelden online staan:

https://picasaweb.google.com/bramplooijer/Reader?authkey=Gv1sRgCJvwpO_nxPihKA#

Mijn vragen zijn dan ook:

1. Welke e-reader is geschikt om ingescande PDF’s weer te geven in dezelfde kwaliteit als dat ze uitgeprint zijn?
2. Is deze e-reader geschikt om markeringen (zoals met een markeerstift) en aantekeningen (iets erbij te schrijven) aan te brengen?

Graag zou ik hier reacties op willen krijgen. Gelieve duidelijke reacties: dus niet, deze e-reader geeft het wel goed weer, maar deze e-reader geeft de ingescande tekst correct weer zoals het origineel. Ik klink als een zeurpiet, maar het woord ‘goed’ heeft voor ieder een andere betekenis.

Alvast bedankt,

Groeten Bram;)