Flipboard installeren op je Android-smartphone

0

Sinds vorige week bekend werd dat de populaire app Flipboard als eerste exclusief op de Galaxy S3 smartphone beschikbaar zou zijn, was het wachten op het uitlekken van het originele APK-bestand. Dat is vandaag gebeurd, op de website XDA-developers verscheen zojuist een downloadlink naar het installatiebestand van de app. Hiermee kun je Flipboard eenvoudig, buiten Google Play om, op je Android-smartphone installeren.

Flipboard is een persoonlijk digitaal magazine, wat opvalt vanwege de mooie vormgeving en de intuïtieve bediening. Op de iPhone en iPad stat het al geruime tijd in de top van meest gedownloade applicaties. Nu is de app eindelijk – nog niet officieel – ook beschikbaar voor Android-gebruikers.

Iedere applicatie voor Android bestaat in de basis uit een APK-bestand. Dit kun je vrij eenvoudig vanaf een smartphone kopiëren, zodat je applicaties ook kunt installeren als ze nog niet officieel via Google Play beschikbaar zijn.

Om Flipboard op je Android-apparaat te installeren, dien je het APK-bestand te downloaden vanaf deze website. Vervolgens kopieer je het naar je telefoon, bijvoorbeeld met behulp van Dropbox. Om het te installeren open je het APK-bestand, waarna je met Flipboard aan de slag kunt. Vanaf welke Android-versie de app werkt is niet bekend. De app werkt in elk geval op de eerste Samsung Galaxy S, zij het wel wat traag.

Op de tablet Galaxy Tab 10,1 werkt de app wel snel en vloeiend, maar is het formaat niet aangepast voor het grotere scherm.

Vorig artikelGoogle opent ebookwinkel in Italië
Volgend artikelBoek.be start grootschalig Vlaams ebookproject

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in