iPhone wint aan populariteit als ebook platform

0

De iPhone, waarvan er inmiddels wereldwijd ruim 7 miljoen van verkocht zijn, wordt door een toenemend aantal mensen gebruikt als ebook reader. De gratis ebook app Stanza werd al door meer dan 500.000 mensen geïnstalleerd. En kleine en grote uitgevers maken dagelijks nieuwe content beschikbaar via Stanza.

Stanza van Lexcycle was de eerste ebook applicatie die beschikbaar kwam in de App Store. De applicatie tovert een iPhone of iPod Touch om in een ebook reader waarmee je draadloos content kunt ophalen. Aanvankelijk was het aanbod van ebooks beperkt tot de bekende klassiekers waarvan het auteursrecht is verlopen, maar een toenemend aantal uitgevers en individuele auteurs bieden nieuwe titels als ebook aan via het platform, zowel betaald als gratis.

Uitgevers en ebook shops als Pan Macmillan, BooksOnBoard, Feedbooks en Smashwords hebben inmiddels hun databases gekoppeld aan Stanza. Net als bij de Kindle maakt de combinatie iPhone-Stanza het mogelijk om onderweg ebooks te zoeken, previews te bekijken en titels aan te schaffen of gratis te downloaden.

Het merendeel van de content is in het universele ePub formaat, dat ook op andere apparaten geopend kan worden. Het formaat is ‘reflowable’ en je kunt zelf lettertype, -grootte en –type instellen. Je kunt ebooks doorzoeken en onbeperkt bookmarks aanmaken.

De populariteit van de iPhone als e-reader is goed nieuws voor ebook uitgevers, die binnen korte tijd hun afzetmarkt stevig vergroot zien. De ontwikkeling geeft ook aan dat ebooks in de toekomst niet gebonden zullen zijn aan één type platform of schermgrootte. Bovendien geeft Stanza een impuls aan de ontwikkeling van het open ePub formaat.

Vorig artikelAmazon onderschat vraag naar Kindle
Volgend artikel‘Sint ruilt Grote Boek in voor e-reader’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in