iRex presenteert Digital Reader 1000 series

0

iRex Technologies heeft de kunst van geheimzinnige persconferenties goed afgekeken van Apple. Op maandag 22 september presenteert het Nederlandse bedrijf volgens eigen zeggen ‘iets nieuws’. Technologiemagazine Forbes weet echter al te melden dat het om de introductie van de iRex Digital Reader 1000 zal gaan, een ebook reader met een groot 10,2” scherm, gericht op de zakelijke markt.

Drie varianten
Volgens Forbes zal de iRex Digital Reader 1000 in drie verschillende varianten verschijnen. Alle versies zullen beschikken over een 10,2 inch (ongeveer 26 centimeter) groot scherm en de mogelijkheid om verschillende bestandsformaten zoals pdf, html, en Mobipocket te lezen. Ondersteuning voor andere formaten (zoals MS Word) wordt later toegevoegd.

De basisversie in de reeks gaat 499 euro kosten. De iets duurdere versie, de 1000S, zal ook een touch screen krijgen, waardoor er op het scherm notities gemaakt kunnen worden. De 1000 SW tenslotte zal vervolgens ook nog WiFi- en Bluetooth mogelijkheden krijgen.

Met de nieuwe Reader probeert iRex nog meer grip op de zakelijke markt voor eInk apparaten te krijgen. Het bedrijf was tot nu toe de enige met een ebook reader die in aanmerking kwam voor zakelijk gebruik; de iLiad 2nd edition. Die beschikt over een 8″ scherm.

Tien inch
Onlangs presenteerde het Britse bedrijf Plastic Logic ook al een prototype van een tien inch ebook reader, gebaseerd op een flexibele kunstof drager. Begin deze week werd in Duitsland een fabriek geopend, waar deze ebook reader in productie genomen wordt. Deze e-reader zal naar verwachting echter pas begin 2009 op de markt verschijnen.

De belangen zijn groot; op een 10” scherm kunnen probleemloos A4 documenten getoond worden. Voor zakelijke gebruikers is dat ideaal; A4 is overal ingeburgerd en men zit niet te wachten op conversie naar kleinere schermen. Ook wordt het voor boekenliefhebbers veel eenvoudiger om ebooks in pdf formaat weer te geven.

Tevens kunnen digitale kranten (zoals de NRC ePaper) een extra impuls krijgen door de introductie van een groot formaat ebook reader. De nieuwe generatie e-readers bieden nog geen kleurenscherm; naar verwachting komen e-readers met een kleurenscherm niet voor eind 2009 op de markt.

Zie ook iRex Digital Reader 1000 review

Vorig artikelBibliotheek Almere gaat als eerste ebooks uitlenen
Volgend artikeliRex Digital Reader 1000 Review

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in