Kanker is een cadeau? Dagboek van Jip Keijzer

[quote]Per jaar horen in Nederland ongeveer 2200 jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar dat zij kanker hebben. 2200 x een mens, 2200 x een gezin of partner. Een mens die in de kracht van zijn leven hoort dat zijn toekomst niet meer zo vanzelfsprekend is. En dat het leven langs andere paden zal gaan dan gedacht. Voor hen. Voor hun dierbaren. Eén van hen is Jip Keijzer.

Dit is het dagboek van Jip Keijzer, een jonge, knappe vent van 25 jaar die midden in het leven staat. Dan blijkt in juli 2008 dat hij botkanker heeft. Aanvankelijk schrijft Jip zijn ervaringen op in verhalende vorm. In de laatste fase, waarin zijn leven een radicale wending krijgt en alle zekerheden onzeker worden, schrijft hij open e-mails. Het boek is niet alleen een tribute aan Jip, als ambassadeur van AYA. Het boek is op zijn verzoek vooral een appèl aan alle betrokkenen om ‘oog te hebben voor een méns met een ziekte’. Om in de zorg buiten de gebaande paden te gaan denken, om de zorg vanuit te belevingswereld van de patiënt in te richten.[/quote]

Het dagboek is [url=http://www.eburon.nl/jip]gratis te downloaden[/url]. Het is beschikbaar als multimedia ebook voor de iPad, of als pdf bestand.