Kindle 3 3G webbrowsen

@Anna

Bij de review van de K3 ([url=https://www.ereaders.nl/review_kindle_3_grote_stap_voorwaarts_van_amazon]Review Kindle 3: grote stap voorwaarts van Amazon[/url]) werd door [b]Anna[/b] een vraag gesteld over webbrowsen met een K3 3G + WiFi .
Omdat de [url=https://www.ereaders.nl/forum]Forum-sektie[/url] meer text-editing mogelijkheden biedt dan de [url=https://www.ereaders.nl/e-reader_reviews]Reviews-sektie[/url] , heb ik deze thread aangemaakt .

Relevante entries bij de K3-review :
___________________________________________________________________________

[b][i]Anna (gast)[/i] 10-01-11 18:04[/b]

“De Kindle is ook uitgerust met een experimentele webbrowser. Deze is echter in vergelijking met de eerdere versie en in vergelijking met andere nu op de markt verkrijgbare ereaders al behoorlijk functioneel. Browsen gaat redelijk snel en naast mobiele sites worden zelfs volledige websites meestal leesbaar op het scherm weergegeven.”
Hoezo? Browsen gaat vrijwel helemaal niet. Ik krijg slechts Wikipedia. Doe ik iets fout soms?

[b]AthenaAtDelphi 11-01-11 5:47[/b]

@Anne

“Hoezo? Browsen gaat vrijwel helemaal niet. Ik krijg slechts Wikipedia. Doe ik iets fout soms?”

Misschien .
Ik neem aan dat je een K3 hebt omdat deze review daar over gaat .

Wat krijg je op je K3 te zien , als je in het [i]Home[/i] window op de [i]Menu[/i] knop drukt , dan op [i]Experimental[/i] , en vervolgens op [i]launch browser[/i] klikt ?

En als je dan weer op de [i]Menu[/i] knop drukt , en op [i]Enter URL[/i] klikt , kun je dan een URL intypen ?

[b]AthenaAtDelphi 11-01-11 6:36[/b]

@Anna

Nog een vraag : heb je de $139 kostende K3 WiFi-only (http://www.amazon.com/gp/product/B003DZ1Y8Q?country=NL), of de K3 3G + WiFi (http://www.amazon.com/dp/B003DZ1Y72) van $189 ?

[b][i]Anna (gast)[/i] 11-01-11 11:54[/b]

@AthenaAtAdelphi
Ik heb de Kindle 3 met 3G. De 3G-verbinding functioneert uitstekend: boeken die ik rechtstreeks via de Kindle koop staan in 10 seconden op het apparaat.
Ik kan uiteraard URLs intypen, maar welke URL ik ook intyp en welke voorgeprogrammeerde bookmark ik ook selecteer (m.u.v. Wikipedia, die het wel doet) ik krijg steevast de melding “Due to local restrictions, web browsing is not available for all countries”. Dat geldt zelfs voor de URL www.amazon.com (hoewel de optie shoppen via de Kindle het zoals gezegd uitstekend doet).
Wat doe ik fout?

___________________________________________________________________________

Anna , als je naar de [url=http://www.amazon.com/dp/B003DZ1Y72]Amazon K3 3G + WiFi pagina[/url] gaat , en je kiest [i]Netherlands[/i] bij :

[quote][b]Select Your Primary Country of Use[/b]

To ensure your Kindle has the best global wireless coverage, select your primary country of use.

[b]Selected Country:[/b][/quote]
dan zie je dat daar onder andere staat :

[quote][b]Important Product Information for Your Country[/b]

∙ Access Wikipedia via Whispernet on the experimental web browser. Access other websites like Google via a Wi-Fi connection.[/quote]
Dus om naar andere sites dan Wikipedia te gaan moet je gebruik maken van een WiFi-netwerk (b.v. van je router thuis) .