Kindle TV advertentie

De nieuwe advertentie van Amazon waarin goed te zien is dat de Kindle (en in principe elk eInk-scherm) buitenshuis, in de volle zon, uitstekend te lezen is, i.t.t. de iPad, heeft heel wat reakties opgeleverd.
Voor een beknopt artikel (met links naar relevante sites), zie het [url=http://kindleworld.blogspot.com/]A Kindle World blog[/url] artikel : [url=http://kindleworld.blogspot.com/2010/09/new-kindle-3-tv-ad-of-kindle-and-ipad.html]New Kindle-3 TV ad of Kindle and iPad being read by a pool. Other photos.[/url] .

En voor wie denkt dat het lezen op de iPad alleen buiten in de zon een probleem is, bekijk deze video van [url=http://kindleworld.blogspot.com/2010/04/ipad-as-e-reader-not-in-sunlight.html]long-time Apple fan[/url] Len Edgerly (van [url=http://www.thekindlechronicles.com/]The Kindle Chronicles[/url]), die hij gefilmed heeft in een Starbucks filiaal in Denver : [url=http://www.youtube.com/watch?v=FpKmZ9gZ78Q]Using an iPad in the Wild[/url] .

N.B.: de kleine foto van de K3 in de zon, in het [url=http://kindleworld.blogspot.com/2010/09/new-kindle-3-tv-ad-of-kindle-and-ipad.html]genoemde ‘A Kindle World blog’ artikel[/url], laat een veel realistischer beeld zien hoe eInk-schermen in de volle zon presteren, dan de foto bij de [url=https://www.ereaders.nl/ipad_review_als_ereader_beperkt_maar_eenmaal_gewend_wil_je_niet_terug]iPad review[/url] hier op eReaders.nl (3e foto van boven) .
Die laatste foto is ook nog eens ekstra misleidend omdat de iPad feitelijk in de schaduw ligt van een of andere plant of struik.