Kobo komt met verbeterde Kobo Aura H2O

7
kobo-aura-h2o-upgrade

In 2014 introduceerde Kobo de eerste waterproof e-reader, de Kobo Aura H2O. Nu krijgt het succesvolle model een upgrade.

De nieuwe Aura H2O heeft een verbeterde waterdichte coating. De oude versie had al een IPX7-certificaat maar de nieuwe H2O is met een IPX8-rating nog beter beschermd tegen water en stof. Het apparaat is waterdicht voor maximaal 60 minuten op maximaal 2 meter diepte. Mocht de e-reader dus op de bodem van het zwembad terecht komen, dan vis je ‘m er gewoon uit en lees je weer verder.

De verbeterde H2O is voorzien van dezelfde schermverlichting als de premium Kobo Aura ONE, ComfortLight Pro. Dit betekent dat het blauwe licht eruit gefilterd kan worden, waardoor lezen in het donker nog comfortabeler wordt.

De grootte van het scherm is onveranderd gebleven, 6.8 inch Carta e-Ink met 265 ppi. Wel kreeg de nieuwe H2O een extra groot geheugen van 8GB, genoeg voor 6.000 boeken. De nieuwe H2O heeft geen ingang meer voor een extra geheugenkaartje.

De verbeterde Kobo Aura H2O is verkrijgbaar vanaf 22 mei 2017 en gaat 179,99 kosten.

 

 

Vorig artikelZonder beperkingen e-books kopen of streamen in heel Europa
Volgend artikelVerenigd Koninkrijk breidt leenrecht uit naar e-books en luisterboeken

7 REACTIES

 1. Ik heb nog niet kennis kunnen maken met de Comfortlight verlichting, maar dat is een interessante toevoeging bij deze nieuwe H2O. Alleen houd ik mijn huidige H2O nog even aan…

  Best wel leuk die basis 8GB, maar voor zover ik kan zien laten ze wel de aansluiting vervallen voor een geheugenkaartje. Voor mensen die erg veel boeken opslaan of kaartjes willen gebruiken als backup of iets dergelijks een mindere geslaagde verbetering. Ik ben eigenlijk zelf ook wel van de geheugenkaartjes. Ik neem aan ze het doen om aan die IPX8 norm te voldoen, maar dat waterdichte gedoe kan mij verder een worst wezen…

  • Inderdaad heeft de nieuwe H2O geen ingang meer voor een extra geheugenkaart, net als de Aura One. Eerlijk gezegd vind ik dat zelf beter, en met 8GB kom je toch een heel eind zou ik zeggen:)

   • Als deze Kobo net zo WAARDELOOS is als de Kobo als zijn voorganger dan kun je het beter direct in de prullenbak gooien.
    1 e app na 8 maanden stuk en niet meer te repareren. 2e app waardeloze software, doet alles behalve hetgeen gevraagd wordt.
    Klachten zonder resultaat. Geef mij de oude Sony uit 2012 maar terug
    Heb WiFi verbinding uitgeschakeld kan meneer Kobo mijn instellingen niet ongevraagd​ wijzigen!!
    Spijt van aankoop nooit meer

 2. Gebruiken de “nieuwe” H2O al sinds januari 2017, en bevalt erg goed, ook zonder geheugenslot kun je meer dan voldoende boeken meenemen. Ook de optie waterdicht is helemaal top, zonder problemen neem je hem mee in bad en kun je al dampend lekker doorlezen. Snap alleen niet dat de H2O als nieuw wordt gelanceerd terwijl hij al sinds 2016 in de winkels lag…

 3. Ik heb al enkele jaren de Aura H2O MET SD KAARTJE en ben er heel tevreden mee.

  Voor mij mag het scherm toch nog groter zijn.
  (een deftig boek steek je ook niet in je broekzak en dat hoeft ook niet te kunnen).

  Een toestel ZONDER SD kaartslot koop ik NOOIT (ook geen gsm’s dus GEEN iphones). Dus bij een nieuwe aankoop zeker NIET de nieuwe Aura H2O. Een SD kaartje is in veel opzichten een voordeel. Het gaat hem niet om zozeer om het aantal GB (8gb is zeker wat).

  Als ik mijn oude reader wil weggeven of verkopen hoef ik enkel een nieuw SD kaartje erin te doen en klaar is kees. Ik verplaats mijn oude SD kaarje in een nieuwe reader en kan weer direct verder. Dit gaat niet met vast geheugen. Er zijn nog wel meer voordelen van een SD kaartje die ik niet allemaal ga opnoemen. De fabrikant mag wel rekening houden met de wensen van de klant (en een SD kaartslotje inbouwen)

  Waarom iets dat goed was altijd veranderen???.

  Er blijft toch altijd een opening nodig voor de oplaadkabel ed dus waarom nu niet meer voor het SD kaartslotje, het ging in het vorig model toch ook??

 4. Heel veel mensen hebben tegenwoordig een digitale bibliotheek op hun laptop of computer.
  Hierin staan alle boeken opgeslagen en kun je je boeken meteen omzetten in het juiste formaat. De meerwaarde van een sd-kaartje verdwijnt daardoor enigszins.Goede programma,s hiervoor zijn calibre en Adobe editions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in