Kobo Plus bereikt mijlpaal van 100.000 titels en gaat exclusieve content aanbieden

0
kobo plus gegroeid

Het gaat goed met Kobo Plus, de abonnementsdienst waarmee je voor 9,99 per maand onbeperkt e-books kunt lezen op je tablet, smartphone of Kobo e-reader. Sinds de lancering begin dit jaar is het assortiment flink gegroeid. Abonnees kunnen nu kiezen uit 100.000 e-books, het grootste aanbod in Nederland en België. Bovendien gaat Kobo Plus nu ook exclusieve content en pre-leases aanbieden.

Thrillerschrijfster Linda Jansma, bekend van boeken als Judaskus en Schaduwkinderen, lanceert op 19 oktober in Kobo Plus de nieuwe thrillerserie In naam van de vader. Hierna zal er elke maand een nieuw deel in de serie verschijnen.

Ook boeken van de Gouden Strop genomineerde Willem Asman verschijnen op het Kobo Plus-platform. Het gaat om de serie Rebound. Het eerste boek Enter verscheen in mei en was direct een succes bij Kobo Plus-abonnees. Het tweede deel Error krijgt een exclusieve pre-lease. Tot 9 november is het boek alleen via bol.com, Kobo en Kobo Plus beschikbaar. Exit, het derde deel in de serie dat begin volgend jaar moet verschijnen, zal ook tijdelijk exclusief via deze kanalen beschikbaar zijn.

Kobo en bol.com geloven dat Kobo Plus digitaal lezen makkelijker maakt. Dagelijks worden er nieuwe e-books toegevoegd aan de abonnementsdienst. Bij de lancering bevatte het assortiment al 40.000 e-books, waarvan 16.000 Nederlandse titels. De dienst trekt bovendien veel nieuwe digitale lezers aan, die eerder hun e-books illegaal downloadden of helemaal niet (digitaal) lazen. Inmiddels probeerden ruim 100.000 mensen de dienst uit. Voor auteurs en uitgevers vormen abonnementsdiensten als Kobo Plus een nieuwe bron van inkomsten. Volgens Kobo en bol.com zijn de eerste inzichten over Kobo Plus positief: auteurs die hun boeken aanbieden via de dienst verdienen nu al significant meer aan e-books dan auteurs die niet meedoen.

Bij aankoop van een Kobo e-reader krijg je bij bol.com nu 3 maanden Kobo Plus gratis.

Vorig artikelAmazon komt met nieuwe Kindle Oasis
Volgend artikelNieuwe Hebban Boekenapp is live

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in