Kobo start met audioboeken

0
kobo audioboeken

Kobo is in de VS, Australië, Verenigd Koninkrijk, Nieuw Zeeland en Canada gestart met het aanbieden van audioboeken. De audioboeken zijn los te koop of via een abonnement. Kobo gaat hiermee de concurrentie met Amazon aan, die al jaren het Audible-abonnement aanbiedt.

Tot nu toe was Kobo niet actief op de luisterboekenmarkt.  Toch lijkt het een logische stap, want in de VS zijn luisterboeken booming business. Waar de populariteit van e-books een dalende trend laat zien, stijgt de verkoop van audioboeken explosief. Er is in het land al keuze uit meerdere abonnementen of diensten met luisterboeken, zoals OverDrive, Scribd, Downpour en natuurlijk de populairste: Amazons Audible.

Met het nieuwe Kobo-abonnement kun je niet onbeperkt audioboeken luisteren. Je krijgt voor $9,99 per maand 1 credit, waarmee je 1 audioboek kunt kiezen, ook als de prijs daarvan hoger is dan de abonnementsprijs. De eerste maand is gratis. De prijs ligt daarmee lager dan die van Audible, die $14,95 per maand kost.

Helaas zijn de e-readers van Kobo niet voorzien van een audio-aansluiting. De audioboeken zijn alleen te beluisteren via de Kobo-app op smartphones en tablets.

Het is nog niet bekend of Kobo ook in Nederland luisterboeken gaat aanbieden.

Vorig artikelAmazon: “Gooi e-bookprijzen omlaag om meer te verkopen”
Volgend artikelDe leukste gratis e-books #17

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in