Kobo start met maatschappelijke leesprojecten

0
kobo

Rakuten Kobo ziet het als haar sociale verantwoordelijkheid om lezen op alle leeftijden te stimuleren. Daarom is het bedrijf in Canada gestart met verschillende projecten die ervoor moeten zorgen dat iedereen beschikking heeft tot passend leesmateriaal. Kobo werkt hierbij samen met diverse partners en gaat duizenden e-readers en e-books doneren aan scholen, huiswerkclubs en verzorgingshuizen. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Om de leesvaardigheid bij kinderen te stimuleren, gaat Kobo leesmateriaal doneren aan basisscholen, kinderen uit gezinnen met lage inkomens, middelbare scholen en huiswerkclubs. Uit onderzoek is gebleken dat de leesvaardigheid en het leesplezier enorm verbeteren als kinderen zelf boeken kunnen uitkiezen en deze ook thuis kunnen lezen in plaats van alleen op school.

Kobo richt zich niet alleen op de jonge lezers, maar ook op ouderen die vanwege praktische of medische redenen niet meer lezen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die naar een verzorgingshuis verhuisd zijn en geen ruimte hebben voor een boekencollectie, mensen met lichamelijke problemen die lezen bemoeilijken en mensen die zelf niet eenvoudig meer naar de bibliotheek of boekwinkel kunnen gaan.

Een e-reader kan in veel gevallen een een goede oplossing zijn, bijvoorbeeld voor mensen die last hebben van een visuele beperking. Ook kan een lichte e-reader een uitkomst zijn voor mensen die moeite hebben met het vasthouden van een zwaar boek. Om digitaal lezen bij ouderen te stimuleren en ervoor te zorgen dat zij het plezier in lezen behouden, is Kobo in Canada gestart met het aanbieden van trainingen voor het gebruik van e-readers in bejaardenhuizen.

Vorig artikelNominaties Hebban Awards bekend
Volgend artikelDe nieuwe premium e-reader van Kobo: Kobo Aura ONE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in