Kobo wil Tolino overnemen

0
kobo-tolino

Rakuten, het Japanse concern waar Kobo deel van uitmaakt, is van plan Tolino over te nemen van het Duitse Telekom. Beide bedrijven zijn hierover in overleg. Rakuten heeft interesse in de ‘eReading services en e-readers’ van Tolino.

De plannen werden op op 22 december 2016 gemeld bij de Duitse mededingingsautoriteit, die binnen een maand zal beslissen of de overname kan doorgaan. Omdat Kobo in Duitsland een relatief klein marktaandeel heeft, is de verwachting dat niets de koop in de weg staat.

Telekom trekt zich als technologiepartner volledig terug uit het Tolino-samenwerkingsverband, waar ook de grote boekwinkelketens Thalia, Weltbild en Hugendubel & Co. deel van uitmaken. Waarschijnlijk betekent dit dat de Tolino e-readers van de markt zullen verdwijnen.

Voor Kobo is de overname een logische stap om marktaandeel in Duitsland te veroveren. Waar het bedrijf in andere landen al succesvol samenwerkt met grote ketens (bol.com in Nederland, fnac in Frankrijk, Feltrinelli en Mondadori in Italië) kwam dat in Duitsland niet goed van de grond omdat de voornaamste boekhandels bij de Tolino-groep zijn aangesloten.

Het wachten is nu op een officieel bericht van Kobo en Tolino waarmee duidelijker zal worden hoe de toekomst van het merk Tolino eruit gaat zien.

Bron: Lesen.net

Vorig artikelVeel nieuwe titels in LuisterBieb-app
Volgend artikelUpdate: Kobo wordt mede-eigenaar van Tolino

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in