Komt Amazon dit jaar met een nieuwe Kindle?

1
Kindle Oasis
Foto: Amazon.de

Tien jaar geleden, in november 2007, verscheen de eerste Kindle, met 6 inch scherm, toetsenbord en bladerknoppen. De vroege fans van digitaal lezen moesten daarvoor flink in de buidel tasten want het apparaat kostte maar liefst 399 dollar. Hierna verscheen zo’n beetje elk jaar een nieuwe Kindle, maar we hebben nu alweer even niets gehoord. Gaat Amazon ons dit jaar voor de tiende verjaardag van de Kindle verrassen met een nieuw model?

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Amazon de laatste nieuw Kindle e-reader lanceerde. De superdeluxe Kindle Oasis met zijn innovatieve ontwerp en speciale oplaadcover verscheen in april 2016. Een prachtig apparaat, maar er hangt een fiks prijskaartje aan. De versie met 3G verbinding kost maar liefst 350 euro en dat is toch een hoop geld voor een e-reader.

Wellicht komt het daardoor dat de Kindle Oasis niet zo succesvol lijkt als bijvoorbeeld de Paperwhite en de Voyage. Inmiddels is het apparaat in Canada en de Verenigde Staten niet meer nieuw te koop. Ook op Amazon.de is de Oasis niet meer beschikbaar.

Waterdicht, extra groot of met kleurenscherm?
Volgens Good E-reader zit er zeker een nieuwe Kindle aan te komen. Dat meldt de site op basis van een financieel report van E-Ink, het bedrijf dat e-readerschermen maakt. E-Ink verwacht groeiende inkomsten dankzij een order van Amazon.

We zullen het zien. Wellicht komt Amazon eindelijk met een e-reader van een wat groter formaat. Wat zou jij graag zien in een nieuwe Kindle? Vind je het belangrijk dat hij waterdicht is of heb je liever een groot scherm? Kun je niet wachten tot er eindelijk een e-reader met kleurenscherm verschijnt of hoop je misschien wel op meer e-readers met audio-aansluiting voor luisterboeken? Laat het ons weten in een reactie!

Vorig artikelRecord aantal downloads VakantieBieb; ook e-books en LuisterBieb in de lift
Volgend artikelLuisterBieb-app groeit hard en scoort goed bij gebruikers

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in