Komt er nu echt een nieuwe Kobo aan?

3
Komt Kobo binnenkort met een 7.8 inch e-reader? Foto: Kobo Glo HD

Het lijkt erop dat Kobo (eindelijk) werkt aan een nieuwe e-reader. Het bedrijf heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de FCC, het overheidsorgaan in de VS dat zich bezighoudt met alle regelgeving rondom telecommunicatie.

Volgens Good E-reader gaat het om een nieuw lid in de Aura-familie met een e-Ink scherm van maar liefst 7.8 inch. Het apparaat zou Kobo Aura One gaan heten. Ook zou er een nieuwe 6 inch reader onderweg zijn. Er zijn nog geen details bekend over de prijs en het design van de nieuwe modellen.

Een 7.8 inch reader met een hoogwaardig scherm zou een interessante aanvulling zijn voor het e-readeraanbod van Kobo. De laatste twee modellen, de Glo HD en de Touch 2.0, hebben beiden een 6 inch scherm. De Kobo Aura H20 heeft een scherm van 6.8 inch.

Enkele andere fabrikanten hebben al een groter model e-reader met 8 inch scherm in hun assortiment; Onyx Boox heeft de i86 ML Plus en begin dit jaar kwam het Nederlandse Icarus met de Illumina XL.

Vorig artikelProviders moeten gegevens van uploaders doorgeven aan Stichting Brein
Volgend artikelGratis e-book: Calendar Girl ‘Januari’

3 REACTIES

  1. Een groot scherm is echt een oplossing voor wie om welke reden ook graag met een grote letter leest of evenveel tekst op het scherm wil hebben staan als bij een gedrukt boek. Uiteraard zijn er al een paar readers op de markt met een 8 inch scherm. Die werken -zelfs als ze een e ink scherm hebben- vaak met leesapps en die blijkbaar vaak niet naadloos aangepast aan het scherm. Ik ben benieuwd naar wat uit de bus komt en aan welke prijs.

  2. Ik vind zelf een groter scherm minder prettig omdat het de e-reader meteen zwaarder maakt (ik lees aardig wat uren per dag, en heb hem graag in mijn hand). Ik ben erg benieuwd welke 6 inch Kobo op de markt gaat brengen.

    • Zo heeft ieder zijn wensen wat eInk readers betreft. Persoonlijk ben ik gehecht geraakt aan een vrij kleine en lichte 6 inch reader met vlak scherm die perfect in een zachtlederen omslag oorspronkelijk voorzien voor een notaboekje past. Ik heb er – voor Nederlandse boeken – wel wat omzetten voor over. Het ding is super handig en gezellig lezen, onderweg maar evengoed op de bank. Er komt ongetwijfeld een ogenblik waarop ik andere behoeften zoals een grotere letter of meer letters op een blad heb. Ik zal wel niet de enige zijn. Bovendien lijken sommige verstokte lezers al te lichte toestellen niet prettig te vinden. Een boek weegt nu eenmaal ook wel wat. Ik blijf dus benieuwd naar wat komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in