Koopadvies: 10inch TFT e-reader ??

Het lijkt een onmogelijke opgave: voor mijn grootmoeder (89) een ereader uitzoeken. Maar het is voor haar nog de enige mogelijkheid te kunnen lezen.

Mijn grootmoeder heeft slechte ogen. Ze heel last van gebrek aan licht bij het lezen en met bril kan ze alleen nog letters van 26punt of groter lezen.
Gewone boeken met zulke grote letters zijn schaars of helemaal niet verkrijgbaar, en luisterboeken vind ze maar niks.
Dus ik dacht: laat ik haar mijn 7inch e-reader eens zien. Ze was zeer onder de indruk (staan daar 15 boeken op??) en omdat het een TFT scherm is heeft het een back-light en dat leest voor haar prettig. Ook de letters moesten op 26punt grootte, maar dat is voor Aldiko geen probleem.

Het enige waar we nog tegen aanliepen is dat als je met lettergrootte 26 een boek wilt lezen, dan blader je je suf: er staan maar 5 of 6 regels op een pagina. 10inch zou hiervoor dus een uitkomst zijn.

Na een tijdje zoeken zonder resultaat wil ik jullie hulp inschakelen. Ik ben dus op zoek naar een e-reader met de volgende kenmerken:

– 10inch beeldscherm (9.7 mag natuurlijk ook)
– TFT beeld (vanwege de backlight)
– knoppen (echte) om mee te kunnen bladeren. Werkt een stuk prettiger dat vegen over het scherm oid
– liefst Android, maar een ander OS mag ook zolang het maar een reader programma bevat wat letters erg groot kan maken, en .epub bestanden ondersteunt.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Andy