Leer over e-books en e-readers op ‘Involve! Deel je mee?’

[b] [/b] Involve! Deel je mee?[b] [/b]

Nieuwe media effectief inzetten in de culturele sector

Om verschillende doelgroepen te bereiken kunnen mobiele apps, location-based media en serious games worden ingezet. Ook via sociale media, zoals Facebook en Twitter, worden bijvoorbeeld jongeren bij geschiedenis en bij de collectie betrokken. En wat voegt 3D toe aan de bezoekersbeleving van erfgoedinstellingen? En wat kan een bibliotheek met e-books en hoe werken e-readers nou precies? Deze functionele toepassingen zorgen wel voor de nodige vragen bij culturele instellingen.

Op zoek naar antwoorden op deze vragen organiseert MuseumFuture haar tweede conferentie: ‘Involve! Deel je mee?’ over de rol van nieuwe en sociale media in de culturele sector. Theoretische kwesties en praktische toepassingen komen aan de orde om aan de groeiende behoefte in deze sector te voldoen.

Centraal op deze conferentie staan de verschillende manieren waarop instellingen hun collectie ‘delen’ met potentiële bezoekers. En hoe delen de bezoekers deze collectie dan weer met elkaar? Door zowel interactieve workshops en academies, als lezingen van professionals krijgt de bezoeker inzicht in de bijdragen van digitale toepassingen in de culturele sector.

Deelt u mee?

Datum: Vrijdag 10 juni 2011, 09.30 – 17.30

Locatie: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg

Prijs: 115 euro exclusief BTW (inclusief lunch, netwerkborrel en goodiebag)

Inschrijving: De inschrijving opent in week 13

Website: http://www.museumfuture.nl/involve/