Levensduur batterij Kobo Touch

Sinds enige tijd ben ik in het bezit van de Kobo Touch, aangeschaft omdat het power knopje van mijn oude ereader (Icarus Go) steeds afbrak. Ik ben in principe best tevreden over de Kobo, ik vind alleen dat de batterij/accu erg snel leeg is.
Volgens diverse sites zou de Kobo batterij zo’n 10.000 pagina wisselingen mee moeten gaan, wat zo’n 4.000 pagina’s meer is dan de Icarus Go. Ik heb de Kobo echter al drie keer moeten opladen terwijl ik pas zo’n 15 boeken van gemiddeld 350 pagina’s gelezen heb. Ik gebruik geen wifi o.i.d. maar dit staat wel ingesteld. Soms lees ik elke dag maar soms ook een week of langer niet. Ik krijg het idee dat de levensduur beperkt wordt doordat de Kobo niet volledig uitgeschakeld kan worden maar in een soort slaapstand komt.
Ik heb de ereader altijd in mijn tas zitten, je weet maar nooit wanneer je eens ergens moet wachten en je om een boek verlegen zit. Bij de Icarus kon ik er standaard vanuit gaan dat hij het gewoon deed, bij de Kobo ben ik al twee maal teleurgesteld omdat de batterij leeg was.
Hebben meer mensen deze ervaring met de Kobo?