Lezen en luisteren tegelijk met Yoleo

0
yoleo bibliotheek

Jeugdleden van de bibliotheek kunnen sinds kort gratis gebruiken maken van Yoleo. Deze dienst biedt ruim 80 hybride e-books voor kinderen waarmee je kunt lezen en luisteren tegelijk. 

Yoleo werd speciaal ontwikkeld om kinderen die niet graag lezen en kinderen met dyslexie toch met hun neus in de boeken te krijgen. De tekst wordt tegelijkertijd getoond en voorgelezen, waarbij een geel ‘karaokebalkje’ meeloopt. Hierdoor wordt lezen leuker en makkelijker.

Met elk gelezen boek kunnen kinderen punten verdienen, waarmee ze hun kamer in  een virtuele wereld kunnen inrichten. Ook kunnen ze punten sparen door bijvoorbeeld hun mening te geven over een boek of een samenvatting te schrijven.

In Yoleo zijn op dit moment ruim 80 hybride e-books verkrijgbaar voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar waaronder titels van Paul van Loon, Anna Woltz en Jan Terlouw.

Gratis voor jeugdleden van de bibliotheek
Jeugdleden van de bibliotheek kunnen gratis gebruik maken van Yoleo. Zij moeten zich daarvoor eenmalig registreren via de website van Yoleo, waarbij gevraagd wordt om het nummer van je bibliotheekpas. Bibliotheekleden die ouder zijn dan 18 jaar kunnen geen account maken bij Yoleo.

Yoleo is te gebruiken via een pc met internetverbinding of via de Yoleo-app voor de iPad. Er is op dit moment geen Android-app beschikbaar.

Vorig artikelGratis e-book: ‘Dinner & Tears’ van Hans Breuker
Volgend artikelWordt Amazon.nl in 2020 een volledige webwinkel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in