Lezen in de zon en crashen van systeem.

Ik heb nu sinds ongeveer een jaar een Cybook Gen 3 heb tot mijn grote ergernis moeten vaststellen dat het systeem helemaal niet tegen zonlicht of warmte kan. Zelfs in een lentezonnetje crasht het systeem na ongeveer een kwartier. En laat het scherm nu net zeer leesbaar zijn in direct zonlicht.
Met of zonder cover maakt niet uit. Het plastiek van de Deluxe cover lijkt de opwarming eerder te versnellen.

Een paar jaar geleden was ik proeflezer voor De Tijd met de allereerste Illiad. Mijn machientje was blijkbaar een van de enigen die het vrij goed deed zonder al te veel capriolen en ik herinner me niet dat ik ooit problemen heb gehad met warmte of direct zonlicht en ik heb tijdens de proefperiode werkelijk uren aan een stuk in de zon gelezen.Ik heb met spijt in het hart mijn Illiad terug moeten inleveren en eigenlijk mis ik hem nog steeds. maar zelfs nu blijft het een dure aankoop vandaar mijn keuze voor de Cybook vorig jaar.

De Cybook is toch niet hetzelfde en die gevoeligheid voor zondlicht is echt een domper op de leesvreugde.

Heeft Hanlin of Bebook dit ook? Zijn er lezers die uren in de zon plegen te lezen zonder dat hun ebook crasht?

En hoe zit het met de huidige generatie DR1000 (nog te jong om al veel zonlicht te verwerken gekregen te hebben maar achter glas kan het ook flink heet zijn) en toch wat groter en duurder voor handtas en terrasje.

Of de huidige Illiad?