Lezen van tijdschriften via AKO/Magworld

Vanmiddag heb ik eens gezocht naar de mogelijkheid om tijdschriften te lezen op mijn android tablet.

Via de zoekfunctie kwam ik via ereaders.nl bij het volgende artikel: ‘AKO brengt tijdschriftenkiosk MagWorld naar Android’.

Die site van Magworld heeft best een ruim assortiment. Echter, je download niet een zelfstandig bestand. Als je een tijdschrift aanschaft en download, dan verschijnt hij in je AKO-app, en daar kun je kijken. Maar je hebt daarmee niet een bestand oid wat je met een andere reader kunt openen of bijvoorbeeld bewaren in een directory of op kunt nemen in een automatische backup.

De enige optie is alles op 1 hoop bewaren in het hoofdscherm van de app, of weggooien (je kunt geloof ik wel tot een jaar na aanschaf tot maximaal 5x downloaden).

Dit vind ik nog veel ergerlijker dan DRM op je eboek! Verkopen willen ze hier kennelijk graag, maar je spullen bewaren maken ze onmogelijk :shock:.

Als goedmakertje krijg je wel 1 euro korting op de winkelprijs van het p-tijdschrift :wallbash:. Oja, vergeet niet dat je GRATIS de app mag downloaden – wie weet wat ze met je email adres uitspoken.

Net als bij de eboeken, is de commercie voor tijdschriften wat mij betreft de weg behoorlijk kwijt.