map met pagina scans naar cbz tool

Hallo allemaal!

Ik wil eerst even zeggen dat ik niet zeker weet of het toegestaan is om dit te plaatsen. Dus als het niet mag, zou een mod me dan niet meteen willen bannen maar gewoon tegen mij willen zeggen dat dit niet toegestaan is en daarna deze topic verwijderen? – heb een beetje slechte ervaring op dit gebied.

Ok, ik was een paar dagen geleden een beetje geirriteerd omdat ik graag comics(strips) op mn ereader wou hebben. Nu staan de paginas van deze comics als een plaatjes(jpeg) in een map, ik zou het gewoon zo op mijn kobo kunnen zetten maar dan krijg ik het probleem dat deze niet mijn voortgang van lezen bij houd. Nu zijn er handige tools die dit soort folders om kunnen zetten naar bijvoorbeeld .epub maar dan kan ik niet meer inzoomen etc op mijn kobo, en ook hebben deze tools geen batch functie. Ik heb namelijk bijna ± 300 comics allemaal in een apparte folder zitten. Nu ben ik er achter gekomen dat er een bestandsformaat bestaat die wat ik wil op mijn kobo mogelijk maakt: het .cbz bestand. Dit is in feite gewoon een .zip bestand hernoemd naar een .cbz . Toen ik dat wist begon er een ideetje te broeien in mijn achterhoofd, ik heb een klein beetje programmerings ervaring met php, dus ik dacht misschien kan ik zelf een batch converter maken die mappen met fotos van elke pagina omzet naar allemaal .cbz bestandjes. En nu 3 dagen later is het klaar. Nu is php eigenlijk een soort programeer taal die bedoelt is voor een server waar websites draaien, maar omdat ik dacht dat er misschien meer mensen geintereseerd zijn in deze tool dacht ik van, misschien is het mogelijk om een portable php server samen met mijn script in een instalatie bestand te zetten. En voila, nu hoeft u alleen maar mijn programmatje instaleren en op het icoontje op de bureaublad te klikken.

Hoe het werkt en wat je moet doen:

1. als je het programma opent zie je 2 command prompt(cmd) schermen tevoorschijn springen. Deze moet je openlaten gedurende het gebruik van mijn programma. Ook zie je dat je browser opent en een webpagina laat zien, deze is niet echt op het internet, maar staat gewoon op uw computer. Op deze pagina ga je te werk:

2: open de map waar je de mappen met de fotos van de paginas hebt staan en kopieer wat je op dit plaatje ziet:

[url=http://www.imghack.se/180716][img]http://cdn.imghack.se/medium/49f5f57c7e21527a31d8401afac756b7.png[/img][/url]

3: plaats wat je gekopieerd hebt in de input bar:

[url=http://www.imghack.se/180714][img]http://cdn.imghack.se/medium/9d4f8b062c089b2c94e53c4814cf5d87.png[/img][/url]

4: doe het zelfde voor de map waar je je cbz bestanden wilt hebben:

[url=http://www.imghack.se/180714][img]http://cdn.imghack.se/medium/9d4f8b062c089b2c94e53c4814cf5d87.png[/img][/url]

[url=http://www.imghack.se/180713][img]http://cdn.imghack.se/medium/008bacf3c49e1ed2ab4a3556d41ccb15.png[/img][/url]

5: klik tenslotte op start en dan gebeurt er dit:

[img]http://cdn.imghack.se/medium/6b406230a465438f693ff63d8fbad1db.png[/img]

Ik hoop dat dit duidelijk is voor nu, het is in engels omdat ik eerst dacht dit op een internationale forum te plaatsen, maar toen vond ik deze forum^^.

Hier kun je het downloaden:

[url=https://mega.co.nz/#!8pN3iTAa!FpzeLPTxV1IzZh2Yj1NVMEwZZHeXYEz5Pqme0MpQSZs]https://mega.co.nz/#!8pN3iTAa!FpzeLPTxV1IzZh2Yj1NVMEwZZHeXYEz5Pqme0MpQSZs[/url]

Als u problemen heeft of iets vind dat niet klopt/hoort, post het hier of stuur me een pm of een mailtje: rareamvproductions@gmail.com

P.S. sorry voor mijn nederlands, nl is net begonnen te spelen tegen australie dus ik heb haast XD

Ik weet niet of de plaatjes werken, in de preview in iedergeval niet, dus mijn excuses voor de mensen die het zien binnen nu en een paar minuten.