Maximum aantal gemachtigde apparaten

Hallo,
Ik ben al een dag bezig om mijn bestaande boekencollectie op een nieuwe e-reader van Sony (PRST1) te krijgen en heb daarbij voor zover ik weet alle mogelijke informatie op het forum geraadpleegd.
Voor een familielid zonder computer leek het me leuk om een e-reader met mijn boekencollectie cadeau te doen zodat ze alvast lekker veel boeken kan lezen.
De situatie: Ik heb ook een PRST1 en gebruik deze met Adobe Digital Editions (mijn bol.com account heeft zelfde inlognaam en wachtwoord).
Ik sloot de nieuwe e-reader aan op mijn Mac (waar ik mijn eigen prst1 ook altijd op aansluit) en kreeg de volgende melding:

geklikt.
Dan: .
Ik lees ook op mijn iPad en af en toe iPhone. Ook ontdekte ik dat de digital editions geactiveerd was op de computer van mijn partner. Deze heb ik gedeactiveerd (middels het op dit forum gevonden commando ctrl+shift+d). Nog steeds kan ik het apparaat niet machtigen.
Klopt het dat ik 6 apparaten kan autoriseren?Als ik dan een autorisatie intrek, moet er toch weer een beschikbaar zijn voor het nieuwe apparaat?
Ik dacht dat het juist zo simpel zou zijn, maar weet niet hoe ik dit kan oplossen. Wie o wie kan mij helpen! Ik hoop niet dat ik iets over het hoofd heb gezien wat al gemeld is op dit forum (excuses in dat geval) en ik hoop dat er iemand is die mij advies kan geven. Bij voorbaat heel veel dank hiervoor, Elisa.