Meer dan 15.000 strips gratis te downloaden

0

Ben je een fan van klassieke strips? Dan is The Digital Comic Museum misschien iets voor jou. Deze site heeft meer dan 15.000 digitale strips online gezet van voor 1959. Ze zijn voor een ieder vrij te downloaden en door te bladeren.

Onder de collectie van het online museum bevinden zich om copyrightredenen bijvoorbeeld niet de bekende superhelden-strips van DC Comics en Marvell. Maar wel honderden vergelijkbare strips van minder bekende maar misschien wel net zo vermakelijke stripfiguren.

Veel van de (Amerikaanse) strips kenmerken zich door het weerspiegelen van de tijdgeest: zo zijn er strips rondom de Koude Oorlog en de Tweede Wereldoorlog waarin heldhaftig gevochten wordt tegen het kwaad. Ook omvat het aanbod bijvoorbeeld strips over detectives en Mickey Mouse-achtige stripfiguren.

Om de strips te downloaden is het nodig een account aan te maken op de site. De beschikbare strips zijn in CBR- of CBZ-formaat en kunnen gelezen worden op bijvoorbeeld tablets met een comic reader-app of op je computer met behulp van een programma als ComicRack.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in