Meer specs Samsung Galaxy Tab bekend gemaakt

Na de sneak preview video van de Galaxy Tab die gister opdook zijn er vandaag wat meer specificaties van de tablet, die op 2 september wordt gepresenteerd voorafgaand aan de IFA, bekend gemaakt door Samsung:

[quote]Het 7″-scherm van de Galaxy Tab heeft een resolutie van 800×480 pixels. De tablet kan opvallend genoeg ook worden gebruikt om ‘gewoon’ te bellen; hij heeft ondersteuning voor gsm, gprs, umts, hsdpa en wifi. Daarnaast ontbreken bluetooth en gps niet. Er zitten twee camera’s op de tablet: een voorop voor videobellen en een achterop, onder meer voor augmented reality en het maken van foto’s. [/quote]

Lees het hele bericht op [url=http://tweakers.net/nieuws/69339/samsung-geeft-eerste-details-van-android-tablet-vrij.html]Tweakers.net[/url]

Een resolutie van 800×480 is ongeveer vergelijkbaar met de resolutie van de meeste 6″ ereaders die momenteel op de markt zijn (800×600). De Tab heeft echter een wat smaller scherm, vandaar de 480 in plaats van 600 pixels.

[b]Update:[/b] Andere bronnen melden geruchten dat Samsung de resolutie heeft verhoogd naar 1024 x 600 pixels. Dat zou de Tab nog extra interessant maken voor het weergeven van ebooks en ander digitaal leesmateriaal.