Millennium 4 komt eraan!

0
Wat ons niet zal doden - David Lagercrantz

Tien jaar na het verschijnen van Mannen die vrouwen haten, is er goed nieuws voor fans van Stieg Larssons Millennium-trilogie: aanstaande donderdag verschijnt Wat ons niet zal doden, waarmee de serie een vervolg krijgt. Wat ons niet zal doden is geschreven door David Lagercrantz, een Zweedse journalist en auteur van onder meer de succesvolle biografie van voetballer Zlatan Ibrahimovic.

In het vierde deel krijgt Mikael Blomkwist, uitgever van het toonaangevende tijdschrift Millennium, een telefoontje van Frank Balder, een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie die zegt over zeer gevoelige informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten te beschikken. Blomkwist heeft hard een primeur voor Millennium nodig en wil de man graag ontmoeten, helemaal als blijkt dat deze contact heeft gehad met Lisbeth Salander, een fenomale hacker met een gecompliceerd en pijnlijk verleden.

Koop het ebook Wat ons niet zal doden hier. (Vanaf 27 augustus beschikbaar).

Waar ging de Millennium-trilogie ook al weer over? In Mannen die vrouwen haten wordt Mikael Blomkwist door oud-zakenman Henrik Vanger ingehuurd om een familiekroniek te schrijven. Al gauw blijkt dat Vanger voornamelijk wil dat Blomkwist uitzoekt wat er is gebeurd met zijn nichtje Harriet, die veertig jaar geleden spoorloos verdween. Vanger verdenkt enkele familieleden ervan haar vermoord te hebben. Tijdens zijn onderzoek kruist Blomkwist het pad van de jonge hacker Lisbeth Salander.

Koop het ebook Mannen die vrouwen haten hier.

In deel 2, De vrouw die met vuur speelde, vinden op één avond drie moorden plaats. Twee journalisten en de voogd van Lisbeth Salander worden het slachtoffer. Als blijkt dat op het moordwapen de vingerafdrukken van Salander staan en zij bovendien spoorloos verdwenen is, wordt een grootscheepse zoektocht op touw gezet. Blomkwist gelooft in haar onschuld en begint zijn eigen onderzoek. Hij ontdekt dat er een verband is tussen de verdwijning van Salander en het artikel over vrouwenhandel waarmee de twee journalisten bezig waren.

Koop het ebook De vrouw die met vuur speelde hier.

Op het spectaculaire einde van het tweede deel volgt Gerechtigheid. Lisbeth Salander en Alexander Zalachenko, de man die alles te maken heeft met Salanders verleden, liggen beiden in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ondanks het feit dat Salander wordt beschuldigd van moord en wordt afgeschilderd als een gestoorde psychopate, is Blomkwist ervan overtuigd dat ze onschuldig is. Wat hebben het verleden van Salander, de Zweedse veiligheidsdienst en de grootscheepse vrouwenhandel precies met elkaar te maken?

Koop het ebook Gerechtigheid hier.

Pas na de dood van Stieg Larsson in 2004 – hij stierf aan een hartaanval op vijftigjarige leeftijd – werden de drie Millennium-boeken ontdekt en uitgegeven. Ook werd een deels voltooid vierde deel gevonden en aantekeningen voor een vijfde en zesde deel.

Vorig artikelThrillend op het puntje van je stoel
Volgend artikelDe vendetta van het papieren boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in