M’n eerste ereader: advies??

Dit gaat mijn eerste ereader worden, dus advies van experts is uiterst welkom. Ik heb een mac, een mac airbook en een ipod, dus internet, wifi, film, muziek enzo hoef ik niet op m’n ereader te hebben. Boeken lezen lijkt me een stuk makkelijker op een reader, dus daar gaat het me alleen om. Goedkoop, maar ook graag in kleur, want ik heb intussen ook een aardige bibliotheek aan stripverhalen verzameld. Ik heb Calibre en Simple Comic op m’n mac.
Vraag 1: als een reader .jpg aan kan, kandie dan ook .cbr & .cbz (zijnde jpg.rar & jpg.zip) aan?
Vraag 2: als een reader usb aansluiting heeft, wordtie dan ook altijd door m’n mac c.q. Calibre herkend? Vind ik niets over in specificaties.
Vraag 3: als iets niet met mac compatible is, kan ik dan gewoon herkenbare formats op een SD-card gooien, um in de reader schuiven en gaan lezen?
Vraag 4: die SD-cards ter uitbreiding: geprepped voor mac extended of ms-dos?
Vraag 5: In mijn wens- & prijsklasse (6″ of 7″, kleur en onder de €100, touchscreen hoeft niet persé) heb ik op het net tot nu toe gevonden: Difrnce EBT720 / Archos 70d / Aluratek Libre Color / Icarus Omnia G2 / Autovision AV-701 . Vallen na bovenstaande vragen een dezer readers so-wie-so af of zijn er aanraders?
Alvast Grote Dank!
TvB