Moet ik een ereader of tablet kopen?

0

Moet ik een ereader of tablet kopen?

Als je je een beetje aan het oriënteren bent op de aanschaf van een ereader of tablet kan je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel verschillende apparaten, en de een zegt tegen je dat je een ereader moet kopen, terwijl iemand anders je aanraadt voor een tablet als de iPad te kiezen. Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Scherm

Een ereader maakt gebruik van een speciaal energiezuinig scherm waardoor de tekst die erop verschijnt eigenlijk net gedrukt lijkt. Dit komt door een nieuwe techniek, elektronische inkt, waardoor een ereader eigenlijk net zo prettig leest als een gedrukt boek. Een tablet daarentegen heeft meestal een LCD-scherm. Dit scherm maakt net als je computerscherm gebruik van achtergrondverlichting, zodat je eigenlijk constant in een soort lamp kijkt. Veel mensen vinden het niet zo prettig om langdurig tekst vanaf zo’n scherm te lezen.

Ebooks lezen of multimedia?

Wanneer je niet kunt kiezen tussen een tablet of een ereader kun je het beste even bij jezelf nagaan waar je het apparaat vooral voor wilt gebruiken. Ben je een fervente boekenlezer, en wil je vooral digitale boeken lezen? Kies dan voor een ereader. Wil je vooral kortere teksten lezen, bijvoorbeeld kranten en tijdschriften, informatie op websites en tegelijk ook de mogelijkheid hebben om even snel je mail te checken, een leuk filmpje te bekijken? Dan ben je waarschijnlijk het beste af met een tablet, waarop je al die dingen tegelijk kunt doen.

Vorig artikelDuitse Readfy maakt ebooks gratis met reclame
Volgend artikelCybook Ocean uitgesteld tot begin 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in