Na format werkt de sony PRS-300 niet meer

Gisteren zag ik dat er een nieuwe update uit was voor “reader library”. Met versie 3.0 had ik onder mijn apple stabiliteitsproblemen. Met de 3.1 wilde ik zien of het nu weer goed gaat.

Helaas werd mijn Sony PRS-300 niet herkend in het programma. Ik heb het apparaat daarna in het apparaat geformatteerd. Hierna werd die nog niet herkend. Ik heb toen iets drastisch gedaan. Ik heb de reader vanuit mijn disk manager van de Apple geformateerd.

vanaf dat punt is het probleem begonnen. De e-reader komt steeds met de melding “invalid format” met een grote driehoek in het scherm. Ik kan niets doen behalve het apparaat uit- en aanzetten en resetten.

Ik heb alles geprobeerd. format in apple, format in een windows machine. Format in een windows machine vanaf de dos-prompt met format.com. Ik heb fat en fat32 geprobeerd. Ik krijg die melding niet weg.

Het bestandsysteem wordt door de apple en de windowsmachine verder foutloos gevonden. Ik kan er boeken heenslepen. Maar zodra ik de USB kabel weer verwijder is het gedaan met de pret. Dan gaap er weer een groot eng driehoekje mij aan.

Welke actie kan ik ondernemen. Is er een reset procedure die de flash in het apparaat kan herstellen naar default. Of heeft iemand de juiste format instelling?