naar de boekenbeurs van Antwerpen geweest vandaag … geen e-dingens

Hallo,

In Antwerpen is het weer de boekenbeurs – nog tot morgen zondag den 11de. Was daar al vele jaren niet meer geweest – tot vandaag.

Veel volk, veel boeken, veel auteurs die aan het signeren waren. Herr Seele en Piet Huysentruyt gezien. (bekende Vlamingen, de eerste een komiek, de 2de een TV-kok)

Kinderboeken, jeugdboeken, schoolboeken, wat Engelstalige boeken (nieuwe J.K. Rowling) , héél veel kookboeken, trillers , medische boeken , religieuze boeken (beetje), strips , doe-boeken … kortom wat men kon verwachten van papieren boeken.

Maar wat totaal, maar dan ook totaal, afwezig was (of anders was het wel héél goed verstopt en het had geen vermelding op de index van de standen) was het gegeven e-books /e-readers. Wat nog het dichtste in de buurt kwam was Samsung die een tablet toonde met een pen waarom men kon tekenen.

De verbaasde mij erg. Ik had een paar standen van webshops – zeker bol.com en e-boek.org – verwacht of toch een hoekje hier en daar en vermelding “ook beschikbaar als e-boek” op de boekenstands. En een vertegenwoordiging van diverse fabrikanten van e-readers. Misschien ook wat tablets …

Neen, niets. Op basis van het bezoek aan de boekenbeurs kan men niet vermoeden dat er zoiets is als digitaal lezen van boeken.

Is het op boekenbeurzen in Nederland anders?