Nederlandse boeken en e-books in de lift

0
boekverkoop-nederland-ebooks

De Nederlandse boekenmarkt zit weer in de lift. Na de moeilijke crisisjaren waarin de boekverkoop sterk afnam krabbelt de markt weer voorzichtig op. In 2015 nam de omzet met 3% toe, in 2016 was dat 5%. De e-bookmarkt groeit langzaam maar gestaag. Dat blijkt uit de Boekwerk Monitor 2017

De omzet groeide van 498 miljoen in 2015 naar 521 miljoen in 2016. Het genre kinder- en jeugdboeken liet een opvallende stijging zien, net als non-fictie. Fictie, het grootste genre, groeide minder hard. De groei in dit genre is vooral te danken aan een toename in het aantal verkochte e-books.

E-books
Hoewel het marktaandeel van e-books met 7,2% relatief klein is, groeit de markt nog steeds langzaam door. Het aantal verkochte e-books nam ook in 2016 toe en liet in vergelijking met het jaar ervoor een stijging van 16% zien. in totaal werden er 2,7 miljoen e-books verkocht in ruim 37.000 verschillende titels.

Fictie is veruit het meestverkochte genre bij de e-books. Ongeveer 80% van de verkochte e-books valt onder fictie (romans, thrillers en romantiek). E-books in het genre non-fictie zijn goed voor 14%. Digitale kinder- en jeugdboeken vormen slechts 5% van het totale aantal verkochte e-books.

In de monitor zijn geen gegevens meegenomen van omzet uit abonnementsdiensten.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in