Nicholas Negroponte, van 100 dollar laptop: over 5 jaar geen boeken meer!

iPad Apple Tablet informatie vind je op de iPad blog en website iPad Planet. iPad nieuws, tips, reviews en geruchten.

Nicholas Negroponte: ‘Fysiek boek over 5 jaar verleden tijd’
zaterdag, 7 augustus 2010 (16:50) | Gonny van der Zwaag
Op de Techonomy-conferentie in Californië organiseerde CNBC een discussiepanel met Bill Joy, Kevin Kelly, Nicholas Negroponte en 
Willie Smits. Negroponte, de man achter de $100 laptop (One Laptop Per Child), verdedigde een interessant standpunt: hij verwacht dat het fysieke boek over vijf jaar dood is. Hij maakte daarbij een vergelijking met film en muziek. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd al duidelijk dat de fysieke film zou verdwijnen, ook al gingen bedrijven zoals Kodak fanatiek door met het produceren van tape. Muziek koop je niet langer op een cassettebandje of cd, maar steeds vaker als digitale download.

Digitale boeken zullen de fysieke boeken gaan vervangen als dominante distributiemethode. “It’s happening. It not happening in 10 years. It’s happening in 5 years,” benadrukte Negroponte. Op de OLPC kunnen kinderen honderden en zelfs duizenden boeken meenemen. Het is fysiek onmogelijk om zoveel boeken in de ontwikkelingslanden te verspreiden. Bij de Kindle worden al meer ebooks verkocht dan hardcover-edities, was een van de argumenten die Negroponte aanhaalde.