Niet flashen met Sandisk!

Deze week bestelde ik de Hanlin V3, een prachtig apparaat. Een dag later had ik hem al in huis, een prima service van ereaders.nl. Ik wil er mobipockets op kunnen lezen en zo uit de doos was dat (nog) niet mogelijk.

Via een link op dit forum kwam ik op de website van Jinke en vond daar de nieuwste firmware en instructies. Bij mij liep het updateproces echter vast en was er geen beweging meer in de Hanlin te krijgen.

Op het forum van Mobileread.com vond ik de oorzaak en tevens de oplossing: SD-kaartjes van het merk Sandisk geven problemen bij het updaten en laten de Hanlin dan vastlopen. Ik had inderdaad zo’n Sandisk kaartje gebruikt. Nadat ik het opnieuw heb geprobeerd met een SD-kaartje van een ander merk (Apacer) verliep de update goed en kan ik nu mijn mobipockets gebruiken.

Nog een tip voor mocht de update vast zijn gelopen: Normaal start je het updateproces door het tegelijk indrukken van de Powerknop en de Volume+ knop. Bij mij reageerde de Powerknop niet meer, maar door met ingedrukte Volume+ knop te resetten (paperclip-pootje in gaatje achterop) kwam het toch nog voor elkaar.