Nieuw: Onyx Boox Note met 10.3 inch scherm en Android 6.0

0
onyx boox note 10.3

Onyx Boox lanceerde de laatste tijd al verschillende nieuwe e-readers, zoals de T76ML van 6.8 inch met instelbare lichtkleur en de Max 2 Pro met 13.3 inch scherm die je aan je pc kunt koppelen en zo als e-ink monitor kunt gebruiken. Nu is er de vernieuwde Boox Note, een e-reader van 10.3 inch met audio, Android 6.0 en touchscreen dat ook met een stylus te gebruiken is.

Waar de meeste e-readers het moeten doen met Androidversie 4.2, draait de nieuwe Boox Note op Android 6.0 (Marshmellow). Het scherm is een capacitief touchscreen dat zowel met de hand als met een stylus kan worden bediend. ook aan de resolutie is gedacht.  Het scherm is 10.3 inch groot en heeft een resolutie van 1872×1404. Met 227 ppi geeft dat een scherp resultaat.

Het leuke aan dit apparaat is dat je ‘m ook horizontaal kunt gebruiken in een double page layout, zodat of twee pagina’s tekst naast elkaar kunt lezen of aan van de zijden aantekeningen kunt maken.

De Boox Note is in met name geschikt voor het lezen van pdf-bestanden, maar ondersteunt ook andere bestandsformaten, waaronder epub, txt, doc en mobi. Ook beeld- en geluidsbestanden als jpg, png, mp3 en wav worden ondersteund. Het apparaat heeft dubbele speakers en een ingebouwde microfoon. De Boox Note heeft een 1.6 Ghz processor, 2 GB RAM=geheugen en 32GB intern geheugen (niet uitbreidbaar). Verder heeft de Boox Note een sterke batterij van 4100 mAh, dezelfde als in de Max 2 Pro.

De Onyx Boox Note lijkt wel een beetje op de Boox Max 2 Pro, maar heeft geen HDMI-poort zodat het apparaat niet te gebruiken is als monitor. De Boox Note heeft ook geen bladerknoppen.

De Boox Note is naar verwachting vanaf april verkrijgbaar en gaat zo’n 550 Euro kosten.

Hieronder een video waarin Kim Dan, CEO van Onyx International, het apparaat laat zien op de technologieshow CES 2018 in Las Vegas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in