Nieuw platform Bookaroo gaat strijd aan met bol.com

0
bookaroo

Sinds vandaag is Bookaroo online, een nieuw platform waarmee je online boeken bestelt en tegelijk lokale boekwinkels steunt.

Koop je een boek via Bookaroo, dan wordt je bestelling doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde boekhandel. Heeft deze het boek niet op voorraad, dan gaat de bestelling naar andere boekwinkels. Als het boek bij geen enkele boekhandel beschikbaar is wordt je boek geleverd vanuit het magazijn van het Centraal Boekhuis. Nederlandse boeken worden nog dezelfde dag verstuurd.

Bookaroo werd opgericht door Toine Donk en Daniël van der Meer van uitgeverij Das Mag. Het platform wil binnen 15 dagen minstens 10.000 boeken verkopen. Donk hoopt hiermee direct een vliegende start maken en Bookaroo op de kaart te zetten.

Al zo’n 200 boekhandels sloten zich bij het platform aan. De boekhandel draagt aan Bookaroo 5% bemiddelingskosten af. Voor de klant maakt het qua prijs niet uit waar hij zijn boeken koopt: door de wettelijk vastgelegde boekenprijs zijn papieren boeken overal even duur.

Ook auteurs zijn enthousiast: schrijvers als Peter Buwalda, Arnon Grunberg, Griet Op De Beeck en Sylvia Witteman steunen het initiatief.

Vorig artikelZomers voordeel met Vakantielezen: 20 e-bookbestsellers tijdelijk €7,99 per stuk
Volgend artikelStichting BREIN schikt met twee geheime Facebookgroepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in