Nieuw platform: Book&Club met discussievideo’s voor leesclubs

0
book&club

Marc Barteling, de oprichter van de website Why I love this book, is bezig met een nieuw project: Book&Club. Book&Club is een videoplatform voor leesclubs. 15 september moet de website live gaan.

Book&Club maakt video’s rond verschillende boeken. De video’s behandelen een thema uit het boek en de auteur stelt in de filmpjes discussievragen die leesclubs kunnen gebruiken bij het bespreken van het boek. Per thema worden er vier vragen gesteld. Leesclubs kunnen kiezen uit een praktische, theoretische, filosofische of persoonlijke vraag.

Barteling verdiepte zich de laatste jaren in leesclubs, vertelt hij in BOEKblad. Hij vindt dat de bijeenkomsten van leesclubs wel wat spannender kunnen. “Als je vraagt wat leesclubs willen, blijkt hun grootste wens: dat de auteur erbij is. Maar dat is praktisch of financieel lang niet altijd mogelijk dan zijn deze filmpjes de een na beste oplossing.” Het concept werd getest met het boek Remmington van Bert Natter.

De eerste twee boeken die in de video’s besproken worden zijn Schuim der aarde van Roxane van Iperen en En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst.

Book&Club is een abonnementsdienst voor leesclubs die 9,95 per maand of 99,95 per jaar gaat kosten. Leesclubs kunnen ook losse video’s kopen maar de prijs daarvan is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in