Nieuw rapport over verkoop van digitale boeken in vijf landen

0
DELEN
digital book barometer
Rüdiger Wischenbart | Michaela Anna Fleischhacker

Onderzoeksbureau Rüdiger Wischenbart Content & Consulting en Michaela Anna Fleischhacker hebben een nieuw rapport uitgebracht over de verkoop van e-books en luisterboeken in Nederland, Canada, Duitsland, Italië en Spanje.

In The digital consumer book barometer worden cijfers en ontwikkelingen uit de verschillende landen in kaart gebracht en met elkaar vergeleken. Er werd onder meer gekeken naar de prijzen en de afzet van e-books en audioboeken per genre, de afzet per maand en de gemiddelde levensduur. De gegevens zijn afkomstig van CB en andere distributiepartners.

Opvallend is dat het onderzoeksbureau er bewust voor heeft gekozen zich niet alleen op e-books te richten maar ook op audioboeken. Volgens de makers verwachten consumenten dat boeken in verschillende vormen en via verschillende kanalen beschikbaar zijn. De ene keer kiezen ze voor een papieren boek, de andere keer voor een e-book of een audioboek. Boeken worden niet alleen gekocht, maar ook geleend of via een app of abonnementsdienst gelezen.

Het volledige rapport is na het achterlaten van je contactgegevens gratis te downloaden.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER