Nieuwe e-readers op komst?

8
Kindle Voyage
Afbeelding: Amazon

Gisteren stuurde Amazon’s CEO Jeff Bezos een tweet de wereld in waarin hij een nieuwe ‘high end’ e-reader aankondigt. Het zou kunnen gaan om de Kindle Voyage 2. Hij belooft volgende week met meer details te komen.

Ook het bedrijf E Ink schijnt bezig te zijn met een nieuwe technologie voor digitale inkt. Op dit moment hebben veel e-readers nog schermen van het type e-ink Pearl HD, inmiddels een verouderde technologie die vooral bij grotere e-readers niet meer voldoet. De nieuwe technologie moet ervoor zorgen dat de resolutie nog verder verbetert, zowel voor de gangbare schermen van 6 inch als de schermen van 8 inch en groter.

Wellicht mogen we binnenkort ook een nieuwe Kobo verwachten. Goodereader.com denkt dat Kobo op dit moment aan een nieuwe e-reader werkt die nog voor Moederdag gelanceerd zou moeten worden.

Een groter scherm, toch weer fysieke bladerknoppen, een betere browser… Wat zou jij graag aan verbeteringen in een nieuwe e-reader zien?

8 REACTIES

  1. Ik heb de Kobo Glo en daar ben ik tevreden mee, maar fysieke bladerknoppen zou ik toch wel handiger vinden. Heb best kleine handen en de Glo vasthouden en bladeren met 1 hand is toch lastig. Ik ben benieuwd naar wat er komen gaat!

  2. Aan fysieke bladerknoppen heb ik geen nood. Een nog scherper scherm zou prettig zijn; nog meer pixels en een contrast dat dit van een kwaliteitsvol papieren boek benadert dus. Verder zou een goede verlichting, weinig gewicht, 6 of 7 inch vlak scherm met weinig rand fijn zijn. E-ink(achtige) schermen en goede surfervaring lijken moeilijk te verzoenen. Het is fijn als boeken rechtstreeks naar je toestel kunnen worden gezonden maar voor een snelle en prettige surfervaring moet je bij een tablet zijn vrees ik.

  3. De ‘bladerstreep’ van de Kindle Voyage lijkt mij een mooi alternatief voor de fysieke bladerknoppen. Het gesloten ecosysteem van Amazon én het prijskaartje van de reader zijn dan weer een nadeel.

  4. Een VERTAALFUNKTIE !!!

    Ik heb in mijn windows desktop de Firefox internet browser met een toevoeging van Google Translate. Als ik op een woord klik, krijg ik meteen via een ballonnetje een uitgebreide vertaling met voorbeeldzinnen. Werkt perfekt! En dat voor alle talen. het kan ook offline gebruikt worden door een desbetreffende woordenboek te downloaden.

    Ik sta verbaasd dat deze funktie nog steeds niet als standaard funktie in de E-readers zit.

  5. Fysieke knoppen zijn absoluut noodzakelijk, en een uitschakelbare touchscreen. Als je ‘n.l. veel in de openlucht leest en er land een insect op je Reader ben snel honderd bladzijden verder zoek dan maar waar je gebleven was. Ook als je vieze vingers hebt zijn knoppen een must denk aan kookboek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in