Nieuwe Kobo Original: ‘Vietnam’ van Dick van den Heuvel

0
kobo original vietnam

Er is weer een nieuwe Kobo Original verschenen. Het luisterboek Vietnam bevat de muziek uit de gelijknamige musical en werd geschreven en verteld door scenarioschrijver Dick van den Heuvel.

Vietnam vertelt het verhaal van Minh Vu, zijn opa Tuyet en zijn kleindochter Lien. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Minh Vu, een Vietnamese jongen die Van den Heuvel op jonge leeftijd heeft leren kennen. ‘Vietnam heb ik geschreven vanwege mijn vriendschap met vluchtelingenkind Minh Vu, die als twee maanden oud jochie mee ging op de door zijn vader gebouwde boot,’ vertelt Van den Heuvel. ‘Dat was in 1981, zes jaar nadat de Amerikanen uit Vietnam vertrokken. Samen zijn we – Minh en ik – naar Vietnam geweest om alle plekken van die wanhopige en bijna fatale vlucht te bezoeken en met achtergebleven familieleden te praten.’

Musical, luisterboek, e-book en film
De musical Vietnam is tot en met eind april te zien in de theaters. Het audioboek vertelt het verhaal in romanvorm en bevat alle muziek en liedjes uit de musical. Het audioboek is gratis te beluisteren voor abonnees van Kobo Plus. Vietnam is ook als e-book verkrijgbaar.

Dick van den Heuvel schreefaudio onder meer de musicals Ramses, Was getekend, Annie M.G. Schmidt en Turks Fruit en de films Nova Zembla (2011) en De Marathon (2012). Ook werkte hij mee aan het Kobo Originals audiodrama De Kriminalist.

Vorig artikelVVD stelt Kamervragen over e-books
Volgend artikel83 miljoen digitale tijdschriften gelezen via abonnementsdienst Readly

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in