Nieuwe Kobo update lost vervelende probleempjes op

1
kobo update

Heb jij ook al een tijdje last van vervelende probleempjes op je Kobo zoals een accu die ineens nog geen halve dag meegaat en schermverlichting die niet uit wil? Kobo heeft nu een nieuwe update waarmee verschillende problemen zijn opgelost. De update is beschikbaar voor alle Kobo’s, behalve voor de Kobo Mini.

De vorige grote update van Kobo werd eind mei vrijgegeven en bracht veel nuttige nieuwigheden. Zo kregen alle Kobo’s een nieuw en overzichtelijk startscherm, betere navigatie- en zoekmogelijkheden en de mogelijkheid je account te beschermen met een pincode. Helaas kregen veel Kobo-gebruikers er ineens ook wat vervelende probleempjes bij. Er waren moeilijkheden met de schermverlichting, die in veel gevallen niet meer uit kon, zelfs niet met een sleepcover. Of de schermverlichting ging vanzelf weer aan. Ook waren er problemen met de batterij, die het ineens maar een paar uur volhield in plaats van een paar weken.

Met de nieuwe update zijn deze problemen opgelost. Zo werkt het sorteren in de auteurslijst nu beter. Ook zijn er wat andere kleine dingetjes gewijzigd. Bij het synchroniseren krijg je nu bijvoorbeeld een melding als het om een of andere redenen niet gelukt is, en kun je de synchronisatie nu uitstellen of handmatig stopzetten. Ook krijg je een melding als je 60 dagen niet hebt gesynchroniseerd.

Update installeren
Normaal gesproken voer je updates waarschijnlijk uit via de synchronisatie, wat de eenvoudigste manier is. Beschikbare updates worden dan bij het synchroniseren automatisch op je e-reader geïnstalleerd. Deze nieuwe update is echter nog niet (overal) automatisch beschikbaar. Komt hij op jouw Kobo nog niet binnen en wil je er niet op wachten, dan kun je de update ook handmatig downloaden en installeren. De juiste zippakketten voor jouw model Kobo en een uitgebreide uitleg over hoe je deze installeert vind je hier.

Vorig artikelAudioboeken groeien in de VS nog steeds keihard
Volgend artikelNieuwe website voor online studieboekendienst BUKU

1 REACTIE

  1. Door de vorige update hing mijn kobo touch vast als ik hem volledig uitschakelde en bij 30% van het boek schoot hij terug naar beginscherm en was het boek voltooid. Bij Kobo en media winkels kreeg ik te horen dat hij aan vervanging toe was. (4 jaar oud) maar nu na fabrieksreset en oude software weer normaal een boek kunnen lezen. Blijf dus voorlopig bij de oude software.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in