Nieuwe Lite en Go apps handig voor Android e-readers

1
kindle lite app

De afgelopen tijd verschenen apps als Facebook, Skype, Spotify, Youtube en Instagram in een lightversie. Deze zogenaamde Lite en Go apps werden oorspronkelijk ontwikkeld voor opkomende markten, waar het internet minder snel is en waar relatief veel oudere smartphones worden gebruikt. Het mooie is dat deze apps ook mogelijkheden bieden voor Android e-readers met e-inkscherm, die veelal gebruik maken van een verouderde Androidversie.

De meeste Lite en Go apps zijn speciaal ontworpen voor Android 4.1 en hoger. Lite en Go apps nemen niet alleen minder ruimte in op het apparaat, ze vragen ook minder data en zijn daarmee geschikt voor goedkopere en oudere smartphones en langzame verbindingen. De apps sluiten daardoor ook beter aan bij Android e-readers met een e-inkscherm.

Een e-reader die op Android draait, zoals bijvoorbeeld de apparaten van Onyx en Icarus, heeft het voordeel dat je er zelf (lees)apps op kunt installeren. De meeste Android e-readers hebben ook een Playstore zodat je apps direct vanaf het apparaat kunt downloaden. Een groot nadeel is echter dat de softwareversie is achtergebleven. Waar smartphones worden uitgerust met de nieuwste Androidversies, krijgen deze e-readers nog altijd een sterk verouderde versie mee. Android is inmiddels aangekomen bij Pie, versie 9.0. De meeste Android e-readers draaien echter op Jellybean, versie 4.2 of 4.2.2. Bovendien zijn de meeste apps niet gemaakt voor gebruik op een e-inkscherm. Lang niet alle apps zijn daardoor in de praktijk prettig te gebruiken op een Android e-reader. In het geval van leesapps kan het bijvoorbeeld zijn dat animaties bij het omslaan van de bladzijde niet of niet goed werken.

Voor wie graag apps op de e-reader gebruikt is het dus goed nieuws dat er nu steeds meer Lite apps worden uitgebracht. Sinds dit jaar heeft Amazon al een vereenvoudigde Kindle Lite app en hopelijk zullen andere (lees)apps volgen.

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #25
Volgend artikelE-prequel van €0,49 moet verkoop nieuwe thriller Jilliane Hoffmann stimuleren

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in