Nieuwe website voor online studieboekendienst BUKU

0
buku nieuwe website

Studieboekenplatform BUKU, de eerste online streamingdienst voor studieboeken, heeft zijn website en app vernieuwd. BUKU werkt hard om zoveel mogelijk uitgevers en titels aan het assortiment te kunnen toevoegen.

Op dit moment geeft de website aan dat het om een bètaversie van BUKU gaat. Eind augustus is de bedoeling dat alle beschikbare studieboeken in de bibliotheek aanwezig zijn.

Studieboeken altijd en overal beschikbaar
Studieboeken zijn behoorlijk duur. Daarom worden ze vaak tweedehands gekocht en wordt er veel gekopieerd. BUKU is een goed alternatief. Met een BUKU-abonnement krijgen studenten van hogescholen en universiteiten toegang tot hun studieboeken.

Het grote voordeel voor studenten is dat het abonnement niet alleen toegang biedt tot de boeken van de eigen opleiding, ook kunnen abonnees boeken van andere opleidingen en instellingen lezen. Met BUKU heb je bovendien alle boeken altijd bij de hand. De boeken zijn altijd en overal beschikbaar, op de pc, smartphone en tablet. Ook kun je met BUKU aantekeningen maken en met studiegenoten delen en kun je samenvattingen van anderen raadplegen. Via de app (waar nog aan wordt gewerkt) kun je ook een beperkt aantal boeken offline beschikbaar maken.

Met BUKU kun je ook eenvoudig de boeken doorzoeken. Ook helpt de dienst bij het studeren doordat je eenvoudig fragmenten kunt markeren en notities kunt maken. Ook kun je eigen boekenlijsten aanmaken.

Uitgevers binnenhalen
Ook voor uitgevers is BUKU interessant omdat zij via BUKU voor elk gelezen boek betaald krijgen. BUKU is druk bezig om zo veel mogelijk uitgevers aan boord te krijgen en zo de bibliotheek aan te vullen. Eerder dit jaar werd bekend dat twee grote uitgevers van studieboeken, SDU en VAN Gorcum hun boeken bij BUKU beschikbaar maken.

Het BUKU-abonnement kost 24,99 per maand en is maandelijks opzegbaar. Ook is er een jaarabonnement voor 269,99 per jaar. Docenten kunnen BUKU gratis gebruiken.

 

Vorig artikelNieuwe Kobo update lost vervelende probleempjes op
Volgend artikelVakantieLuisteren: 5 gratis audioboeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in