Nieuwe apple app

Er schijnt een informatieve boekenlees app te komen

http://www.ipadclub.nl/38105/preview-lees-dit-boek-ipad-app-met-gratis-nederlandse-boeken-en-boekfragmenten/?utm_source=twitter&utm_campaign=twitter&utm_medium=wordtwit

In eerste instantie had ik zoiets van: nou, misschien is het iets; maar in tweede instantie vind ik het eigenlijk drie keer niks.

Er wordt op nogal ingewikkelde manier informatie verstrekt die op pboeken op de omslag staat (verkoort weergegeven)
Er wordt beperkend uitgegaan van apple gebruikers/lezers; of dat de grootste eboek lezersgroep is/wordt, lijkt mij twijfelachtig. Maar misschien komen de andere lezers ook nog wel eens aan bod.
Er komt een aanbod in van 1 (weliswaar de grootste) uitgeversgroep.
En dan heb ik het nog niet over de kosten, ook al wordt er geproken over 1 gratis boek. Gezien het prijsniveau van de boeken van de WPG groep, zijn we wel wat te wachten.

Maar het ergst vind ik eigenlijk dat er van alles verzonnen wordt, wat eigenlijk standaard bij de verkoop van producten beschikbaar moet zijn.
Productinformatie
In de rest van alle industrieen is dat normaal, maar hier worden kunstjes bedacht om het bevorderen van de verkoop zogenaamd op te leuken.
Vind dat echt onvoorstelbaar. Hier wordt weer vanuit de verkopende kant gedacht wat de klanten ‘hartstikke tof’ vinden.

Volgens mij dient de productinformatie, gemakkelijk en algemeen toegankelijk te zijn. Maak er een website voor, voor mijn part. De meest elementaire productinformatie wordt nu als iets ‘vernieuwends’ gebracht, voor een beperkte lezersgroep en waarschijnlijk betaald, maar dat wordt geacht standaard aangeleverd te worden.
Doe dat nou eerst en bedenk dan van die zogenaamde leuke dingen.

Echt vernieuwend vind ik die grootste uitgeversgroep nog niet.